Ειδήσεις

Στη Θεσσαλονίκη το διήμερο 5 & 6 Νοεμβρίου ο Μητροπολίτης κ. Νικόλαος


Στην Αποστολική και  Ιστορική  πόλη της Θεσσαλονίκης θα μεταβεί το διήμερο 5 & 6 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος προκειμένου να μετάσχει στις λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις της τοπικής της των Θεσσαλονικέων  Εκκλησίας,  με θέμα:

« Βυζαντινή Θεσσαλονίκή».

 Η διεξαγωγή και η πραγματοποίηση του σύνθετου αυτού πολιτισμικού έργου διεθνούς εμβέλειας έχει σκοπό την ανάδειξη και διεθνή προβολή της αληθούς ιστορικής, χριστιανικής και πολιτιστικής φυσιογνωμίας της αγιοτόκου πόλεως της Θεσσαλονίκης, η οποία κατά το ένδοξον αυτής παρελθόν, εμεγαλούργησε ως Συμβασιλεύουσα μετά της Κωνσταντίνου Πόλεως και προσέφερε σε ολόκληρο τον κόσμο την ανάπτυξη των γραμμάτων και των τεχνών επί χίλια και πλέον έτη ;με την ανάδειξη της Ορθοδόξου Θεολογίας, της Φιλολογίας, της Γραμματολογίας, της Αρχιτεκτονικής, της Βυζαντινής Μπυσικής και εν γένει  της Ορθοδόξου χριστιανικής Λατρείας.

Το πρόγραμμα παρουσίασης του θέματος είναι πολύ πλούσιο και αποτελείται από επιστημονικές εισηγήσεις και  συναυλίες Βυζαντινής Μουσικής.

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου ε.ε. στον Ιερό Ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου,  του και πολιούχου της πόλεως,  θα τελεσθεί Πατριαρχικό – Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στο οποίο θα προεξάρχει η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος, με την συμμετοχή των Αρχιεπισκόπων Αμερικής κ. Δημητρίου και Κύπρου κ. Χρυσοστόμου καθώς και πολλών Αρχιερέων Ομοδόξων Εκκλησίων.

Προηγούμενο άρθρο «Ψέμα στο Ψέμα» από την Ερασιτεχνική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης
Επόμενο άρθρο Ορίστηκαν οι διαιτητές για τους αγώνες του Σαββατοκύριακου στο ποδόσφαιρο