Ειδήσεις

Στην τελετή αναγόρευσης του Μητροπολίτη Γέροντος Χαλκηδόνος σε Επίτιμο Διδάκτορα η Δήμαρχος Στυλίδας


Στην τελετή αναγόρευσης του Μητροπολίτη Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, παραβρέθηκε την Τρίτη, 1η Νοεμβρίου, η Δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, παρέστησαν επίσης, αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος και του εξωτερικού, μεταξύ αυτών και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών, εκπρόσωποι του πολιτικού χώρου, ακαδημαϊκοί και πλήθος κόσμου.

Μετά και την προσφώνηση από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Μελέτιο -Αθανάσιο Δημόπουλο, το λόγο πήρε ο Καθηγητής του Τμήματος κ. Εμμανουήλ Καραγεωργούδης, ο οποίος και παρουσίασε το έργο και την προσωπικότητα του Μητροπολίτη Γέροντος Χαλκηδόνας.

Ακολούθησε η ανάγνωση των κειμένων του Ψηφίσματος του Τμήματος, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος από τον Πρόεδρο του Τμήματος Μητροπολίτη Κρήνης και Πατριαρχικό Έξαρχο Μελίτης κ. Κύριλλο, ενώ η περιένδυση του τιμώμενου με την τήβεννο της Σχολής έγινε από τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αν. Καθηγητή κ. Χρήστο Καραγιάννη.

Η Δήμαρχος Στυλίδας, συνεχάρη προσωπικά το Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ για την αναγόρευσή του σε Επίτιμο Διδάκτορα, ενώ είχε και την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του, καθώς τους συνδέει μια γνωριμία ετών, από την περίοδο που η ίδια υπηρέτησε στην UNESCO ως σύμβουλος για θέματα εκπαίδευσης και ο Μητροπολίτης διατελούσε χρέη  Μητροπολίτη Γαλλίας.

 

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων

                                                                                                           Δήμου Στυλίδας

 

Προηγούμενο άρθρο Ορισμός Αντιπεριφερειαρχών & Εντεταλμένων Περιφερειακών Συμβούλων
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών στον Δήμαρχο του Δήμου Μακρακώμης