Ειδήσεις

Στην κυκλοφορία τον Ιούνιο 2017 το τμήμα Τιθορέα-Λιανοκλάδι


Μετά από σχεδόν 20 χρόνια ατελείωτων έργων και εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, από τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη ανακοινώθηκε η λειτουργία του τμήματος Τιθορέα-Λιανοκλάδι μήκους 54χλμ τον Ιούνιο του 2017. Τρεις μήνες νωρίτερα τον Μάρτιο θα ολοκληρωθεί κατασκευαστικά και θα χρειαστούν περίπου 3 μήνες δοκιμών για να παραδοθεί σε λειτουργία συντομεύοντας τα σιδηροδρομικά ταξίδια κατά 35 λεπτά.

Πρόκειται για το πρώτο από τα 2 τελευταία τμήματα που είναι σε κατασκευή και ολοκληρώνουν τον σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον κο Σπίρτζη, τον Μάρτιο του 2018 θα παραδοθεί και το δεύτερο και τελευταίο τμήμα Λιανοκλάδι-Δομοκός μήκους 52χλμ. Συνολικά η χρονοαπόσταση θα μειωθεί σε μόλις 3 ώρες και 25 λεπτά από 5 ώρες που είναι σήμερα.

Τα σχετικά χρονοδιαγράμματα δόθηκαν λόγω της επίσκεψης του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών στον κεντρικό εργοτάξιο του έργου της νέας διπλής Σιδηροδρομικής Γραμμής υψηλών ταχυτήτων Τιθορέα – Λιανοκλάδι – Δομοκός για να επιθεωρήσει την εξέλιξη και την πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών του έργου, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Δέδε και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ κ. Θάνο Βούρδα.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισκέφθηκε στη συνέχεια τη σιδηροδρομική γέφυρα ΣΓ26 του εν λόγω έργου, το οποίο θα σηματοδοτήσει τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού σιδηροδρόμου και θα φέρει πιο κοντά την Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Σπίρτζης εξήγησε, ότι αποτελεί πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και του υπουργείου να δοθεί έμφαση στην ολοκλήρωση των σιδηροδρομικών υποδομών «ώστε να γίνει η χώρα μας ένας διεθνής κόμβος συνδυασμένων μεταφορών. Με την ολοκλήρωση της ΠΑΘΕ έχουν προγραμματιστεί και τα έργα από Θεσσαλονίκη προς τις δύο εξόδους της χώρας, προς Σκόπια δηλαδή και προς Βουλγαρία.
Ο στόχος μας είναι να ωριμάσουμε και να τρέξουμε μέχρι το 2018 τους διαγωνισμούς για τη σιδηροδρομική Εγνατία και τα εμπορευματικά κέντρα της Βορείου Ελλάδος».

Πηγή: ypodomes.com

Προηγούμενο άρθρο Στους Νεοσύλλεκτους Οπλίτες του ΚΕΥΠ μίλησε ο Σεβασμιώτατος
Επόμενο άρθρο Δωρεάν κόμμωση στο ΚΑΠΗ Στυλίδας για την Ημέρα Αγάπης