Ειδήσεις

Σε ετοιμότητα η Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος για τον πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς την Δευτέρα 2/8/21


Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται όλος ο μηχανισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, ο οποίος εκδόθηκε από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την Δευτέρα 2/8/2021, προβλέπεται:

ΠΟΛΥ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορίας 4) για περιοχές  αρμοδιότητας δήμων και δασαρχείων της Π.Ε. Εύβοιας, της  Π.Ε. Βοιωτίας, της Π.Ε. Φθιώτιδας και της Π.Ε. Φωκίδας.

Με βάση το σχεδιασμό και με σχετικές αποφάσεις των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών, έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και της παραμονής εκδρομέων σε όλες τις δασικές περιοχές και στα περιαστικά δάση, σε περιοχές αρμοδιότητας Δασαρχείων της   Π.Ε. Εύβοιας, της  Π.Ε. Βοιωτίας, της Π.Ε. Φθιώτιδας και της Π.Ε. Φωκίδας

Τα Τμήματα  Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων έχουν έρθει σε επικοινωνία με τους  δήμους  των ανωτέρω περιοχών, προκειμένου να συνδράμουν για την τήρηση του μέτρου στα πλαίσια της χωρικής ευθύνης τους, αλλά και να ενημερώσουν τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων για την περίπτωση εφαρμογής του μέτρου της οργανωμένης απομάκρυνσης πληθυσμού εντός των διοικητικών τους ορίων. Επίσης να ενημερώσουν τις Εθελοντικές Οργανώσεις των περιοχών ώστε να ευρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε να συνδράμουν στο έργο και στις δράσεις των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών.

Αντίστοιχα, το Τμήμα  Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ευρυτανίας έχει στείλει σχετική ειδοποίηση στους δήμους της χωρικής του αρμοδιότητας με υψηλό δείκτη επικινδυνότητας (κατηγορίας 3), προκειμένου να θέσουν το προσωπικό και τα μέσα του (ιδιωτικά και μισθωμένα υδροφόρα, χωματουργικά ΜΕ κα) σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, καθώς και για ετοιμότητά τους για την περίπτωση εφαρμογής του μέτρου της οργανωμένης απομάκρυνσης πληθυσμού εντός των διοικητικών τους ορίων.

Επίσης, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, οι ΔΤΕ και η ΔΑΟΚ &  ΔΔΥ&ΚΜ της  ΠΕ Εύβοιας , της  ΠΕ Βοιωτίας, της ΠΕ Φθιώτιδας και της ΠΕ Φωκίδας  έχουν θέσει το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτουν σε κατάσταση πολύ αυξημένης ετοιμότητας.

«Ολόκληρη ουσιαστικά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βρίσκεται σε κατάσταση «πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς», κατηγορίας 4. Έχουμε ήδη θέσει το μηχανισμό μας σε αυξημένη ετοιμότητα, αλλά δεν αρκεί αυτό.

»Χρειαζόμαστε την υποστήριξη όλων και απευθύνουμε έκκληση, ώστε να αποφύγουμε κάθε δραστηριότητα που μπορεί να απειλήσει ζωές και περιουσίες. Δεν καίμε σκουπίδια και ξερά χόρτα, δεν πετάμε αναμμένα τσιγάρα, δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές, δεν αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος.

»Ακούμε με προσοχή και εφαρμόζουμε τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας και το περιβάλλον» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Προηγούμενο άρθρο Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών από Δευτέρα 2 - Κυριακή 8 Αυγούστου 2021
Επόμενο άρθρο Υποβολή αιτήσεων για Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και Επίδομα Στέγασης