Ειδήσεις

ΣΒΘΣΕ: Συνεργασία» η λέξη κλειδί για την ανάκαμψη μετά την καταστροφική πυρκαγιά


Η οικογένεια του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος,είναι βαθιά συγκλονισμένηαπό το μέγεθος της καταστροφής που έπληξε την περιοχή μας και στέκεται δίπλα στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, που χτυπήθηκαν από την πύρινη λαίλαπα. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια σε όσους έχασαν αγαπημένα πρόσωπα και διαμηνύουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας προς όλους όσους πλήττονται από την καταστροφή.

Οι σοβαρές ζημιές που προκλήθηκαν στις βιομηχανίες και οιυπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από πυροσβέστες, εθελοντές, ιδιοκτήτες και εργαζόμενους επιχειρήσεων, για την κατάσβεση της φωτιάς, μας ωθεί να αναγνωρίσουμε, ότι και η ανάκαμψη θα απαιτήσειαντίστοιχη προσπάθεια, συντονισμένες ενέργειες και δυνατέςσυνεργασίες,μεταξύ όλων των αρμοδίων.Με πνεύμα αλληλεγγύης και ενωμένες δυνάμεις, θα ξεπεράσουμε και αυτήν την δύσκολη στιγμή.

Οι βιομηχανίες της περιοχής μας, αξίζουν τα εύσημα για την αφοσίωση και τη συνεισφορά τους στην ανάσχεση της φωτιάς μέσω των πυροσβεστικών τους συστημάτων και των ομάδων πυρασφαλείας. Ωστόσο, πρέπει να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις προληπτικές δράσεις και να βελτιώσουμε τους τρόπους αντίδρασής μας σε παρόμοιες απρόβλεπτες καταστάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, θα αναζητήσουμε ενεργά τη σύμπλευση με κυβερνητικούς φορείς, περιφερειακές αρχές, τοπικές κοινότητες και φορείς διαχείρισης, προκειμένου να ληφθούν μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών καιάμεσεςαποφάσεις για μεγαλύτερη προστασία, απέναντι σε μελλοντικούς κινδύνους.

Είναι επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι συντονιστικές αδυναμίες που αναδείχθηκαν, ώστε να μην επαναληφθούν, καθώς η κλιματική κρίση δεν αφήνει περιθώρια άλλων επιλογών πέραν της οργανωμένης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης των ακραίων φαινομένων, που τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν και προκαλούν ανυπολόγιστο κόστος.

Όλοι οι φορείς,μπορούμε να συμβάλλουμε στην οικοδόμηση μιας ανθεκτικής και αειφόρου κοινότητας.Με την αλληλεγγύη, το συντονισμό και τη συνεργασία, μπορούμε να καταφέρουμε την ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της περιοχής μας,ώστε να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο μέλλον.

 

Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος.

Προηγούμενο άρθρο Ζωντανοί μουσικοί … στα μεσαία την Τετάρτη 2 Αυγούστου στα Καμένα Βούρλα!
Επόμενο άρθρο Μήνυμα Χρήστου Σταϊκούρα για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα πανεπιστημιακά ιδρύματα