Ειδήσεις

Πρώτη με διαφορά η Φώφη Γεννηματά στη Στερεά Ελλάδα


Με την εκλογή της Φώφης Γεννηματά ως Επικεφαλής του Νέου Πολιτικού Φορέα της Προοδευτικής Παράταξης  ολοκληρώθηκε η πρώτη πράξη για την συγκρότηση της. Επί  περισσότερο από 80 ημέρες μετείχαμε σε ένα πρωτόγνωρο, ρηξικέλευθο και συνάμα συναρπαστικό εγχείρημα πολιτικής συμμετοχής.

Στην Στερεά Ελλάδα στις 12 Νοέμβρη 8.569 προοδευτικοί πολίτες έδωσαν το παρόν και έγιναν πρωταγωνιστές και συνιδρυτές της παράταξης. Σήμερα, στις 19 Νοέμβρη 2017, 6.824 προοδευτικοί πολίτες ξαναέδωσαν το παρόν ανεβάζοντας το ποσοστό συμμετοχής   στο 79, 63%, δηλαδή πάνω από το εθνικό ποσοστό συμμετοχής  γεγονός που  διατυπώνει το δυναμικό παρόν της Στερεάς Ελλάδας στην αναγέννηση της προοδευτικής παράταξης.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι τα υψηλότερα ποσοστά συμμετοχής καταγράφονται στους πιο απομακρυσμένους και λιγότερο προσβάσιμους νομούς, στην Φωκίδα με ποσοστό 87,70% και στην Ευρυτανία με ποσοστό 83,95%. Στην Εύβοια το ποσοστό ανήλθε στο  78,89%, στην Βοιωτία 78,59% και στην Φθιώτιδα 78,03%.

Τα τελικά αποτελέσματα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι:

Φώφη  Γεννηματά 4.328 ψήφοι ποσοστό 64,17%

Νίκος Ανδρουλάκης  2.414, ποσοστό 35,83%

Ως εκπρόσωπος της διοργανώτριας Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασι΄ν και Δεοντολογίας, της υπό τον Ομότιμο Καθηγητή κ. Νίκο Αλιβιζάτο Επιτροπής, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θέλω να ευχαριστήσω θερμα τους Υπευθύνους των Νομών, τον Γιώργο Μουλκιώτη, τον Απόστολο Καραχάλιο, τον Θωμά Στάϊκο, τον Βασίλη Καραμπά, τον Γιώργο Μπαντούνα, τον Κωστα Γκιζίμη, την Βάσω Νταντάκου, αλλά και τον Φώτη Παπαευσταθίου, και τον Χρήστο Τσαμαντάνη  για την συνεργασία και την αποτελεσματική δουλειά τους που έφερε αυτό το περίφημο οργανωτικό αποτέλεσμα. Θέλω και εκ μέρους τους να ευχαριστήσω τα μέλη των Νομαρχιακών Επιτροπών Εμπιστοσύνης, τους εκπροσώπους των Υποψηφίων, τους Υπευθύνους των Εκλογικών Κέντρων και τους Εθελοντές και χειριστές που στελέχωσαν τις Εφορευτικές Επιτροπές. Περίπου 300 άνθρωποι αφιέρωσαν τον χρόνο και την ενεργητικότητα τους για να οργανώσουμε τις εκλογές στην Στερεά Ελλάδα. Τα καταφέρανε περίφημα.

Τέλος ευχαριστώ θερμά τους εκπροσώπους των περιφερειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για την κάλυψη των διαδικασιών και την προβολή του εγχειρήματος καθώς και τις Δημοτικές και όχι μόνο Αρχές που μας φιλοξένησαν στους χώρους τους.

Ζήσαμε μία συναρπαστική πολιτική εμπειρία. Με την ίδια αφοσίωση καλούμαστε πλέον ως ενεργοί προοδευτικοί πολίτες να είμαστε παρόντες, συμμέτοχοι και πρωταγωνιστές στην αναγέννηση της προοδευτικής παράταξης. Στις μέρες που θα έρθουν απαίτηση και προσδοκία είναι η διοργάνωση ενός ουσιαστικού, ανοικτού και δυναμικού πολιτικού διαλόγου για τα μεγάλα διακυβεύματα της παράταξης. Ο δρόμος είναι μπροστά μας και πρέπει να τον χαράξουμε.

Ο Εκπρόσωπος της ΑΕΔΔ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ

Προηγούμενο άρθρο Χρήστος Σταϊκούρας: «Η έωλη θριαμβολογία της Κυβέρνησης»
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση με θέμα: «Μονοπάτια βιώσιμης ανάπτυξης» στη Σπερχειάδα