Ειδήσεις

Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου από την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας


Με την πρέπουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια, η πόλις της Λαμίας, θα εορτάσει την διπλή μεγάλη Εορτή της Πίστεως και της Πατρίδος μας,  τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Εθνική μας Παλιγγενεσία.

Επίκεντρο του εορτασμού θα είναι ο μεγαλοπρεπής, πανηγυρίζων Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Τον φετινό εορτασμό θα λαμπρύνει με την παρουσία του,  ο εκ Λαμίας καταγόμενος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος, βοηθός Επίσκοπος του σεπτού Οικουμενικού μας Πατριαρχείου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ

6:00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός & η 4η Στάση των Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αβύδου κ. Κυρίλλου, τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Νικολάου και του ιερού κλήρου της πόλεως.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ

7:00 π.μ. Όρθρος και Πανηγυρική δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, συνιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αβύδου κ. Κυρίλλου.

10:30 π.μ. Επίσημη Δοξολογία, παρουσία των Πολιτικών και Στρατιωτικών αρχών του τόπου. Τον Πανηγυρικό της Ημέρας θα εκφωνήσει ο Προϊστάμενος της Β/μιας Εκπαιδεύσεως κ. Σπυρίδων Πιλιτζίδης.

Θα ακολουθήσει Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Ευαγγελισμού και τρισάγιο στον τόπο μαρτυρίου του Αθανασίου Διάκου.

Κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους στον Ανδριάντα του Αθανασίου Διάκου στην ομώνυμη πλατεία.

12:00 μ.μ. Μαθητική και Στρατιωτική παρέλαση προς τιμήν των Μαρτύρων και των Ηρώων της πίστεως και της πατρίδος μας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθη 35χρονος αλλοδαπός για κλοπές αξίας άνω των 6.000 €
Επόμενο άρθρο Μετατάξεις υπαλλήλων στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας