Ειδήσεις

Πρόγραμμα για την ψυχική υγεία του παιδιού και της οικογένειας


Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Μακρακώμης σας ενημερώνει ότι, η NN Hellas έχοντας συνεχώς τον άνθρωπο στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της, υποστηρίζει το πρόγραμμα «Νοιάζομαι για το Παιδί μου», μια σημαντική πρωτοβουλία για την ψυχική υγεία του παιδιού και της οικογένειας που υλοποιείται από το Ινστιτούτο Prolepsis.

Με ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και εκπαίδευση, στόχος του προγράμματος είναι να ενδυναμώσει το ρόλο των γονέων, των κηδεμόνων, αλλά και των ηλικιωμένων μελών της οικογένειας, όσον αφορά στην πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση δυσκολιών και προβλημάτων ψυχικής υγείας που βιώνουν στην καθημερινότητά τους σε σχέση με τα παιδιά. Ενισχύοντας το θεσμό της οικογένειας, εστιάζει σε πέντε θεματικούς άξονες: Ψυχική Ανθεκτικότητα, Εξαρτήσεις, Εκφοβισμός, Αυτοεκτίμηση & Μέσα Κοινωνικής  Δικτύωσης, Διαγενεακές Σχέσεις & Ψυχική Υγεία.

Το διάστημα Νοεμβρίου 2022 – Ιανουαρίου 2023, θα υλοποιηθούν διαδικτυακά,διαδραστικά εκπαιδευτικά σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια με ειδικούς επιστήμονες για κάθε θεματική ενότητα για όποιον γονέα, κηδεμόνα ή ηλικιωμένο επιθυμεί να συμμετέχει. Επισκεφθείτε τη σελίδα www.prolepsis.gr/gr/programsγια να ενημερωθείτε και να εγγραφείτε στις εκπαιδευτικές δράσεις.

 

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΛΕΛΟΣ

Προηγούμενο άρθρο Προσκυνηματική Εκδρομή του ΚΑΠΗ Αταλάντης στην Ιερά Μονή Αγάθωνος Υπάτης
Επόμενο άρθρο Μήνυμα του βουλευτή Φθιώτιδας Γιώργου Κοτρωνιά για τον Εορτασμό της Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940