Ειδήσεις

Προβολή ταινίας: Τα χρυσά μας χρόνια


Οι Φίλοι Κινηματογράφου Λαμίας σας προσκαλούν την Τρίτη 14-2-2017 ώρα 21.15 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας , στην προβολή της ταινίας «Τα χρυσά μας χρόνια» (Trois souvenirs de ma jeunesse)Μια ελεγεία για τη νεότητα από τον Αρνό Ντεπλεσάν που απέσπασε το βραβείο SACD (Societe des Auteurs et Compositeurs Dramatique) στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών στο 68ο Φεστιβάλ Καννών 2015. Είσοδος ελεύθερη

Η τελευταία – και πιο ώριμη – ταινία του Αρνό Ντεπλεσάν, My Golden Years (2015) ήταν η ταινία λήξης του 56ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Ο Πολ θυμάται την παιδική του ηλικία… Τα ξεσπάσματα της μητέρας του… Τον ισχυρό δεσμό που είχε με τον αδερφό του, Ιβάν… Θυμάται… Οταν ήταν δεκαέξι χρόνων, τον απαρηγόρητο πατέρα του… Εκείνο το ταξίδι στη Ρωσία… Θυμάται όταν ήταν δεκαεννιά, την αδελφή του, τα ξαδέρφια του, τους φίλους που τον πρόδωσαν… Τις σπουδές στο Παρίσι… Μα πάνω απ’ όλα, ο Πολ θυμάται την Εσθέρ. Ηταν το κέντρο του κόσμου του.

Διάρκεια: 123 λεπτά | Γαλλία

Μια πανέμορφη βουτιά στην εφηβεία και το πέρασμα στον κόσμο των μεγάλων, όπως την βιώνει με θέρμη ένας χαρισματικός νεαρός της δεκαετίας του ’80 σε μια επαρχιακή πόλη της Γαλλίας, απορροφώντας τις εμπειρίες, τους ενθουσιασμούς, τις πρώτες ανακαλύψεις και τις απογοητεύσεις που κρύβει μέσα της η οικουμενική τελετουργία της ενηλικίωσης. (Λουκάς Κατσίκας – ΣΙΝΕΜΑ)

 

Προηγούμενο άρθρο Νέο Ωράριο Λειτουργίας Έκθεσης Φωτογραφίας «Η Λαμία του 19ου και 20ου Αιώνα»
Επόμενο άρθρο Χοροεσπερίδα των Νηρηίδων Φθίας