Ειδήσεις

Πραγματοποιήθηκε το πρώτο επιμορφωτικό-βιωματικό σεμινάριο σκακιού


Το Σάββατο 22/1/222 στην αίθουσα των σκακιστικών ομίλων της Λαμίας, Μακροπούλου 93 και στο  πλαίσιο της συνεργασίας της ‘Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας (Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.) με τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ( Κ.Δ.Α.Π.) του Δήμου Λαμιέων, πραγματοποιήθηκε, με τον συντονισμό της κ. Αλεξάνδρας Μέριανου, υπεύθυνης του προγράμματος σπουδών Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου Λαμιέων, το πρώτο επιμορφωτικό-βιωματικό  σεμινάριο σκακιού διαρκείας 2 ωρών το οποίο χωρίστηκε σε τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος, με την βοήθεια διαφανειών αναδείχθηκε η παιδαγωγική αξία του σκακιού, στο δεύτερο μέρος αναλύθηκαν οι κανόνες και στο τρίτο και μεγαλύτερο μέρος οι συμμετέχοντες έπαιξαν σκάκι με χρόνο σκέψης 60’.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή ήταν καθολική και οι συμμετέχοντες το παρακολούθησαν εκτός του ωραρίου τους και με έντονο ενδιαφέρον, γεγονός που αποδεικνύει την αγάπη τους όχι μόνο για το άθλημα του σκακιού αλλά και για τα παιδιά της πόλης.

Η Ε.Σ.Σ.Κ.Ε ευχαριστεί ιδιαίτερα τους εθελοντές σκακιστές των ομάδων της Λαμίας για την τεράστια συμβολή τους στην επιτυχία αυτού του βιωματικού σεμιναρίου και με χαρά ανακοινώνει την περαιτέρω συνεργασία των σκακιστικών ομίλων με τα Κ.Δ.Α.Π του Δήμου Λαμιέων καθώς και την επανάληψη ανά τακτά διαστήματα των σεμιναρίων αυτών με στόχο την βέλτιστη κατάρτιση των εκπαιδευτών και εκπαιδευτριών τους.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Λαμιέων κ.Θύμιο Καραΐσκο   και τον  Αντιδήμαρχο   κ. Δημήτρη Τζούφλα για την διαχρονική στήριξη αλλά και για την παρούσα  συνεργασία.

 

Γραμματεία Ε.Σ.Σ.Κ.Ε.

Προηγούμενο άρθρο Σε εγρήγορση ο μηχανισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας
Επόμενο άρθρο Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022