Ειδήσεις

Ποιμαντική επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου στις Σχολές του ΟΑΕΔ Λαμίας


Στις εγκαταστάσεις των Σχολών του ΟΑΕΔ Λαμίας στην Μεγάλη Βρύση, μετέβη το απόγευμα της Τρίτης 15 Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, προκειμένου μετά από ευγενική πρόσκληση του Διευθυντού της Μαθητείας κ. Κωνσταντίνου Σγάγια και σύσσωμου του Συλλόγου των Καθηγητών, να απευθύνει πατρικό λόγο στους μαθητές.

            Τον Ποιμενάρχη μας καλωσόρισε στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου ο κ. Σγάγιας και αφού παρουσίασε στους μαθητές του ΟΑΕΔ και στους σπουδαστές του ΙΕΚ τον Σεβασμιώτατο,  τον ευχαρίστησε θερμά για την ευγενική και τιμητική αποδοχή της προσκλήσεως αυτής και στην συνέχεια τον εκάλεσε εις το βήμα για να απευθύνει τον λόγο προς τα παριστάμενα παιδιά, τα οποία είχαν κατακλείσει το Αμφιθέατρο.

            Ο Σεβασμιώτατος ανταπέδωσε τις ευχαριστίες και ωμίλησε εκτενώς στα παιδιά για το κοσμοσωτήριο γεγονός της Αναστάσεως, δίδοντας συγχρόνως απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα, κοινωνικής φύσεως, τα οποία απασχολούν τους νέους σ’ αυτή την ηλικία και την δύσκολη εποχή που ζούμε.

            Χαρακτηριστικά ανέφερε:

            «Κύριοι Διευθυνταί, κύριοι Καθηγηταί και αγαπητά μου παιδιά. Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας για να μιλήσουμε για τον Χριστό μας και την πίστη μας και να συζητήσουμε τα θέματα εκείνα που σας απασχολούν.

            Αυτή την περίοδο δεσπόζει η Ανάσταση του Κυρίου μας και φωτίζει την Εκκλησία μας, την κοινωνία μας και τις ψυχές όλων μας.

            Να αισθάνεστε ευτυχείς παιδιά μου, που ανήκετε στην Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία κατέχει την αλήθεια και η αλήθεια της Εκκλησίας, το κέντρο της πίστεως μας, είναι η Ανάσταση του Χριστού μας.

            Το μήνυμα του Χριστού απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους. Το αποδέχονται αυτοί που θέλουν να ζουν ευτυχείς και το απορρίπτουν αυτοί που είναι κλεισμένοι στον εαυτό τους και δεν βλέπουν τίποτε άλλο από τον εγωκεντρισμό τους.

            Βλέπετε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην κοινωνία μας και μας δείχνει σημάδια, ότι το μέλλον θα είναι ζοφερόν, διότι απορρίπτεται ο Χριστός.

            Σας συμβουλεύω στην ζωή σας να είστε πάντοτε ψύχραιμοι, για το κάθε τι  να προσεύχεστε και να ζητάτε την βοήθεια του Θεού. Να σκέπτεστε πάντοτε κοιτάζοντας την ψυχή σας και  να ζείτε μέσα στην Εκκλησία μας για να γεμίσει η ζωή σας Φως, το Φως εκείνο που είναι ο Χριστός.

            Εάν παιδιά μου εμείς αλλάξουμε τον εαυτό μας, αλλάζουμε ολόκληρη την κοινωνία. Βλέπω και το λέγω παντού, ότι τα παιδιά μας εδώ στη Λαμία είναι φιλόθρησκα, αγαπούν την Εκκλησία και την παράδοσή μας και σας συμβουλεύω να μείνετε έτσι σε όλη σας την ζωή.

            Εύχομαι να έχετε πάντοτε την ευλογία του Αναστάντος Κυρίου στην ζωή σας, με το καλό να ολοκληρώσετε τις σπουδές σας, να πάρετε το πτυχίο σας και να έχετε καλή επαγγελματική αποκατάσταση. Χριστός Ανέστη!»

            Στην συνέχεια ο Ποιμενάρχης μας έδωκε στον κ. Διευθυντή ως ευλογία μία εικόνα της Παναγίας και μια Καινή Διαθήκη των Εκδόσεων της Ιεράς Μητροπόλεως μας, ενώ σε όλα τα παιδιά μαζί με την πατρική του ευχή έδωκε και μία Καινή Διαθήκη.  

            Ακολούθησε κέρασμα στο γραφείο των Καθηγητών, κατά την διάρκεια του οποίου ο Σεβασμιώτατος και οι καθηγητές είχαν για αρκετή ώρα μία εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για διάφορα επίκαιρα θέματα.

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθη αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία αναζητήσεων της INTERPOL
Επόμενο άρθρο Εχθροί και ασθένειες που απειλούν αχλαδιές-μηλιές