Ειδήσεις

Ποιμαντικές δράσεις του Φθιώτιδος Συμεών την εβδομάδα του μεγάλου καύσωνα


Συνεχίζει να περιοδεύει κάθε σπιθαμή της ευλογημένης γης της Φθιώτιδος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ακόμη και τις ημέρες του πιο δυνατού καύσωνα, ευλογώντας, αγιάζοντας και κηρύττοντας την αγάπη του Χριστού, αποδεικνύοντας εμπράκτως την ανοιχτή αγκαλιά της Εκκλησίας προς όλους τους ευλογημένους πιστούς, τους κληρικούς και τους τοπικούς άρχοντες, αλλά και συγχαίροντας κάθε φορέα και τοπικό σύλλογο για τις δράσεις που πραγματοποιούν στα όμορφα χωριά της Φθιώτιδος ιδιαίτερα κατά την θερινή περίοδο.

Ο κ. Συμεών την εβδομάδα, που πέρασε, επισκέφθηκε:

Τον νεοαναγειρόμενο Ναό του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στο άλσος της Μακρακώμης, όπου και επέβλεψε τις εκτελούμενες εργασίας αποπερατώσεως της ανεγέρσεως του Ναού στο Άλσος της Μακρακώμης.

Επισκέφθηκε τους γέροντες και τις γερόντισσες στην Μονάδα Φροντίδος Ηλικιωμένων της Μητροπόλεως «Μέριμνα Γήρατος Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα» στην πόλη της Σπερχειάδος, όπου και είχε για αρκετή ώρα μία όμορφη και πνευματική επικοινωνία με τους τροφίμους και το προσωπικό.

Τέλεσε τον Αγιασμό των εγκαινίων ενός ακόμη Ενοριακού Κέντρου του Ναού της Αγίας Βαρβάρας στο ορεινό χωριό Δίβρη, ενώ επισκέφθηκε και το λαογραφικό Μουσείο του χωριού.

Συμμετείχε στο 29ο Συνέδριο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών στο Αμφιθέατρο της Δ.Ε.Υ.Α. Λαμίας, όπου και απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ παραβρέθηκε και σε πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις σε διάφορα μέρη της Φθιώτιδος, απευθύνοντας πατρικούς λόγους αγάπης και ενότητος προς όλους.

Ο κ. Συμεών παραβρέθηκε στην μουσικοχορευτική εκδήλωση την οποία συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Γυναικών Καΐτσας ο Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε. και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος στη Μακρυρράχη Δομοκού, στο 14ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την διοργάνωση του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Μώλου στην Κεντρική Πλατεία του Μώλου, καθώς και στην Μουσικοχορευτική εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αρέθουσα» στην πλατεία του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου στην ομώνυμη κωμόπολη της Λοκρίδος.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ανάμεσα στις επισκέψεις που δέχεται από κληρικούς, φορείς και πολίτες στο (προσωρινό) Ιερό Επισκοπείο Θερμοπυλών και Μενδενίτσης στο Καινούργιο Λοκρίδος, δέχθηκε επίσκεψη και από την κ. Βασιλική Παλιούρα – Βλάχου, συγγραφέα του παιδικού διηγήματος «Μια ιστορία θα σας πω για έναν Άγιο, τον Όσιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη», η οποία και έλαβε τον έπαινο και τα συγχαρητήρια του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών.

 

Προηγούμενο άρθρο Πλούσιο σε εκδηλώσεις το Μουσικό Φεστιβάλ Καλοκαιριού του Δήμου Καμένων Βούρλων
Επόμενο άρθρο Το 2ο Φεστιβάλ τοπικών προϊόντων «FOOD FEST 2023» έρχεται ξανά στα Καμένα Βούρλα!