Ειδήσεις

Πλήρως ανακαινισμένος και αναβαθμισμένος ο χώρος της Δημοτικής Αγοράς Στυλίδας


Την Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2023, με μεγάλη χαρά εγκαινιάσαμε και παραδώσαμε στους δημότες μας τον πλήρως ανακαινισμένο και αναβαθμισμένο χώρο της Δημοτικής Αγοράς Στυλίδας.

Στην τελετή του αγιασμού χοροστάτησε οΠρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, ενώ συμμετείχαν και οι ιερείς των ενοριών Αγίου Αθανασίου και Αγίας Αικατερίνης Στυλίδας.

Στη σημαντική αυτή στιγμή, που σηματοδοτεί την πορεία ανάπτυξης του Δήμου, το «παρών» έδωσαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ηλίας Σανίδας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Αποστολόπουλος, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου.

Η ανακαίνιση του ιστορικού κτιρίου της Δημοτικής Αγοράς, που χτίστηκε το 1960, ήταν εδώ και χρόνια αναγκαία. Ένα έργο που αποτελούσε στόχο της Δημοτικής Αρχής από την έναρξη της θητείας της, καθώς ο χώρος βρίσκεται στην καρδιά της εμπορικής ζωής της πόλης της Στυλίδας και αποτελεί σημείο αναφοράς στην οικονομική, κοινωνική και τουριστική ζωή της πόλης.

Κάθε τεχνική παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε, καθώς και η θέσπιση κάποιων κανόνων που θα διέπουν την δραστηριότητα του κάθε επαγγελματία, ώστε όλοι να προβάλλουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα με τρόπο που να σέβονται το συνάδελφό τους, ήταν καίρια και απολύτως αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Η Δημοτική Αγορά Στυλίδαςαποτελείται από 16 καταστήματα, γνωστή για τα φρέσκα προϊόντα της σε ψάρια, κρέατα και γαλακτοκομικά, αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη της Στυλίδας και έχει καθημερινά μεγάλη επισκεψιμότητα από κατοίκους, αλλά και επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής.

Η Δήμαρχος Στυλίδας δήλωσε σχετικά:

«Η ανακαίνιση της Δημοτικής Αγοράς αποτελεί ένα σημαντικό έργο για την πόλη της Στυλίδας, που σε συνδυασμό με την αναβάθμιση του Πάρκου του Λαού που προηγήθηκε, την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Στυλίδας που σημειωτέον ξεκινάει στις 5 Σεπτεμβρίου 2023 και την ανακαίνιση της παλαιάς βιομηχανικής μονάδας ΔΑΝΕΞ που βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης διαδικασιών για τη δημοπράτηση του έργου ύψους 9 εκατ. ευρώ περίπου, είμαι βεβαία ότι θα συμβάλλουν ώστε η Στυλίδα από την επόμενη κιόλας χρονιά να αρχίσει σταδιακά να ξαναβρίσκει την παλιά της αίγλη.

Στόχος μας είναι η Αγορά με τη νέα της μορφή να προσελκύσει ακόμη περισσότερο κόσμο, μια προοπτική που θα συμβάλλει σημαντικά στην τόνωση της οικονομίας της περιοχής.

Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους όσοι εργάστηκαν για να πάρει η νέα Δημοτική Αγορά «σάρκα και οστά» και κυρίως τους επαγγελματίες για την άψογη συνεργασία όλο το προηγούμενο διάστημα κατά την πρόοδο των εργασιών.

Ευχαριστούμε επίσης θερμάτα καταστήματα της Δημοτικής Αγοράς και για τα πλούσια εδέσματα που μας ετοίμασαν για τη σημερινή τελετή των εγκαινίων.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα ήθελα να απευθύνω στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στον κ. Φάνη Σπανό προσωπικά για τη χρηματοδότηση του έργου, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ, ένα έργο που συγχρηματοδοτήθηκε και από ιδίους πόρους του Δήμου, αλλά και για τη στήριξη και τη μεταξύ μας αγαστή συνεργασία που έφεραν αυτό το εξαίρετο αποτέλεσμα.

Είμαστε ένας Δήμος γεμάτος έργα και έτσι θα συνεχίσουμε! Η Στυλίδας μας γεννιέται ξανά!»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός δήλωσε:

«Μοιραστήκαμε σήμερα τη χαρά της δημιουργίας με τους κατοίκους του Δήμου Στυλίδας. Συνεργαστήκαμε με τη Δημοτική Αρχή, προχωρήσαμε στην ανακαίνιση της δημοτικής αγοράς Στυλίδας και παραδώσαμε το έργο.

Εγκαινιάζοντας το πολύ όμορφο και λειτουργικό χώρο, διαπιστώσαμε ότι όλο και περισσότερα καταστήματα έχουν ενοικιαστές. Γεγονός, που βεβαιώνει ότι η δημοτική αγορά θα αποτελέσει ένα ακόμη κύτταρο ανάπτυξης, αλλά και κοινωνικής επαφής. Καλή αρχή λοιπόν, καλές δουλειές στους επαγγελματίες μας!»

 

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων

Δήμου Στυλίδας

Προηγούμενο άρθρο Χρήστος Σταϊκούρας: Οι νέοι αυτοκινητόδρομοι αλλάζουν τη Δυτική Ελλάδα
Επόμενο άρθρο Λόγω πυρκαγιάς στην περιοχή της Βοιωτίας, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί