Ειδήσεις

Περιοδεία του Σταύρου Θεοδωράκη στη Λαμία


Περιοδεία στη Στερεά Ελλάδα πραγματοποίησε την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου από το πρωί ο Σταύρος Θεοδωράκης. Στη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη και τους συνεργάτες του, ενημερώθηκε για τα προβλήματα της περιφέρειας και ειδικά για το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης των 5 νομών. Όπως είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης όλοι δέχονται ότι υπάρχει πρόβλημα υποχρηματοδότησης της περιοχής, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να αποδοθούν στους πολίτες τα κονδύλια που πρέπει. Αναφερόμενος στο θέμα της εκλογής αρχηγού για το νέο προοδευτικό Κίνημα, ζήτησε από τον περιφερειάρχη και από τις τοπικές αρχές να βοηθήσουν την προσπάθεια, ώστε να ψηφίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες.

Ο κ. Μπακογιάννης, με τη σειρά του, είπε ότι είναι σημαντικό η χώρα να αποκτήσει ένα δυνατό και σύγχρονο φορέα στο κέντρο, για να ανανεωθεί και το ενδιαφέρον του κόσμου στην πολιτική. Τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης επιμένει στην ύπαρξη ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που θα επιτρέψει στους νέους από το εξωτερικό να ψηφίσουν για αρχηγό του νέου Κινήματος. Από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι δεν μπορούμε να ζητάμε από τον κ. Τσίπρα να επιτρέψει να ψηφίζουν οι Έλληνες από το εξωτερικό και να μην τους δίνουμε δικαίωμα να συμμετέχουν σε αυτή τη σημαντική ψηφοφορία.

Στη συνέχεια, ο Σταύρος Θεοδωράκης επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή Παναγιώτη Ζυγούρη, τους εργαζόμενους αλλά και ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Όπως είπε, όταν ολοκληρώθηκε η επίσκεψή του, το νοσοκομείο -όπως και πολλά άλλα νοσοκομεία ανά την Ελλάδα- έχει λίγο προσωπικό, λίγους γιατρούς και νοσηλευτές και χρειάζεται ανανέωση του εξοπλισμού του. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ελλείψεων ανέφερε την απουσία μαγνητικού τομογράφου, ενώ και ο αξονικός τομογράφος είναι προβληματικός. Ο Διοικητής του νοσοκομείου, αφού τον ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον του, ανέφερε ότι πρέπει να γίνει μια μεγάλη προσπάθεια για να καλυφθούν τα υλικοτεχνικά κενά που οφείλονται σε παραλείψεις πολλών ετών.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνέχεια επισκέφθηκε το εργοστάσιο της Chipita όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της εταιρείας Σπύρο Θεοδωρόπουλο και το επιτελείο του. Ξεναγήθηκε στις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου και συνομίλησε με τους εργαζόμενους. Όπως επεσήμανε, είναι απαραίτητο να επισκεπτόμαστε εταιρείες και ανθρώπους που παράγουν καθώς αποτελούν βασικό μοχλό ανάπτυξης της χώρας. «Είμαστε με τους εργάτες, είμαστε με τους ανθρώπους που παράγουν πλούτο και χρέος μας ως πολιτικοί είναι να βρούμε τρόπους που θα τους βοηθήσουν να παράγουν και να εξάγουν όσο το δυνατόν περισσότερο» ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι εταιρείες όπως η Chipita συμβάλλουν με την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και τους φόρους που πληρώνουν στη διατήρηση του κοινωνικού κράτους. Ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο έργο που έχει επιτελέσει ο κ. Θεοδωρόπουλος, «ένας άνθρωπος που υπερασπίζεται ένα σύγχρονο μοντέλο ανάπτυξης με μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Chipita, ευχαρίστησε τον Σταύρο Θεοδωράκη λέγοντας ότι “πάντα ήταν κοντά μας, κοντά στους ανθρώπους της παραγωγής” και επεσήμανε ότι απόλυτη προτεραιότητα της χώρας θα πρέπει να είναι η παραγωγή. Ανέφερε, μάλιστα, χαρακτηριστικά ότι το σύνθημα “ελευθερία ή θάνατος” που κάποτε έσωσε την Ελλάδα θα πρέπει να γίνει πια “παραγωγή ή θάνατος”.

Τον Σταύρο Θεοδωράκη συνοδεύουν η εκπρόσωπός του Ζωή Αποστολοπούλου, ο Παναγιώτης Βλάχος, επικεφαλής της Κίνησης «Μπροστά», ο Στέφανος Ψημένος, συγγραφέας ταξιδιωτικών οδηγών και χαρτογράφος και πολίτες της Στερεάς Ελλάδας που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Σταύρου Θεοδωράκη.

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση Μπακογιάννη – Θεοδωράκη στη Λαμία
Επόμενο άρθρο Σωματείου Τύπου και Χάρτου Φθιώτιδας: Στηρίζουμε την 24ωρη απεργία