Ειδήσεις

Περιβαλλοντική Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


Η 5η Ιουνίου έχει θεσμοθετηθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με στόχο την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων για τα περιβαλλοντικά προβλήματα. Η καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης και ευαισθητοποίησης είναι αναγκαιότητες που πρέπει να τις υιοθετήσουμε για να διασφαλίσουμε το μέλλον της ανθρωπότητας στον πλανήτη Γη.

Στo πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος ο Δήμος Λοκρών σε συνεργασία με το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Αταλάντης σήμερα Τετάρτη 31-05-2023 διοργάνωσε Περιβαλλοντική Δράση Καθαρισμού των Ακτών στην Σκάλα Αταλάντης.

Στελέχη της Ομάδας Καταπολέμησης Ρύπανσης του Γραφείου Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος Υπηρεσίας μας σε συνεργασία με Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Λοκρών, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Λοκρών κ. Αθανάσιου Ζεκεντέ προέβησαν σε αποκομιδή και περισυλλογή απορριμμάτων από ακτή.

Στόχος της δράσης είναι να αναδειχθεί η συλλογική ευθύνη προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος με την προσπάθεια όλων μας. Ανάλογες δράσεις έχουν προγραμματιστεί να γίνουν σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους της περιοχής και το επόμενο χρονικό διάστημα.

Προηγούμενο άρθρο Στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στα Γαλανέικα Λαμίας η Παράκληση για τους μαθητές
Επόμενο άρθρο Δωρεάν rapid tests την Παρασκευή 2 Ιουνίου στο κτίριο ΟΣΚ στη Στυλίδα