Ειδήσεις

Πεζοπορική διαδρομή στο Δέλτα Σπερχειού – Μαλιακού


Άλλη μια μαζική πεζοπορική διαδρομή, χθες Κυριακή 14 Μαΐου,στην καρδιά της Άνοιξης, αυτή τη φορά στο Δέλτα Σπερχειού – Μαλιακού, στην περιοχή της Ανθήλης.
Η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία του χωριού, γίναμε όλοι μια υπεροχή μεγάλη παρέα, πολλές δεκάδες παλιοί και νέοι φίλοι, μια μαμά με το μωράκι της στο μάρσιπο και ένας Αντιπεριφερειάρχης με το σκύλο του!
Ο Όμιλος Φίλων του Δάσους, εκπρόσωποι του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α, ο Σύλλογος Γυναικών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανθήλης, άνθρωποι κάθε ηλικίας, ξεκινήσαμε γνωρίζοντας και εξερευνώντας το Δέλτα του Σπερχειού και καταλήξαμε στο Μαλιακό κόλπο.
Με τη φύση να οργιάζει μετά και τις συνεχόμενες βροχοπτώσεις, κάτι που μας ανάγκασε να αλλάξουμε μονοπάτι διαδρομής, σταθήκαμε όμως άτυχοι απο πλευράς παρατήρησης της πανίδας της περιοχής. Δυόμιση ώρες πεζοπορίας με ελαφριά συννεφιά, με στάση στις καλύβες των ψαράδων όπου η εκπρόσωπος του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α κα Σταμέλλου μας μίλησε για την οικολογική αξία της περιοχής και τη σημασία της.
Επισημάνθηκε από τον Πρόεδρο του ΟΜ.ΦΙ.ΔΑΣ κο Φούντα, η ανάγκη να αναδειχθεί το Δέλτα που είναι πηγή ζωής έτσι ώστε να είναι επισκέψιμο από ντόπιους και επισκέπτες. Αυτός είναι και ο σκοπός των διαδρομών που κάνουμε, να γνωρίσουμε, να αγαπήσουμε, να πιέσουμε για την αξιοποίηση αυτών των διαδρομών που μπορούν να αποτελέσουν το συγκριτικό μας πλεονέκτημα για την ήπια και αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής μας.
Με την επιστροφή μας στην Ανθήλη, ο Σύλλογος γυναικών μας πρόσφερε από ένα πουγκί ρύζι, το προϊόν του χωριού, προσφορά από τοπικούς παραγωγούς, αλλα και μια κάρτα με τις ομορφιές του τόπου τους και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επομένη εξόρμησή μας στην περιοχή.
Σας ευχαριστούμε όλους εσάς που αγαπάτε τον τόπο σας, που μας εμπιστεύεστε και περπατάμε μαζί γνωρίζοντάς τον
Προηγούμενο άρθρο 17 συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
Επόμενο άρθρο Το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας στα Ιερά Προσκυνήματα της Βόρειας Εύβοιας