Ειδήσεις

Παρουσιάζονται «Οι Ασύμμετρες Πυρκαγιές του 2007 στην Ελλάδα»


Οι εκδόσεις ΑΛΕΞΙΠΥΡΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου των κ. κ. Ιωάννη Π. Σταμούλη και  Νικόλαου Γ. Διαμαντή: «Οι Ασύμμετρες Πυρκαγιές του 2007 στην Ελλάδα». Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Παρασκευή   17  Μαρτίου 2017  και ώρα 18:00 στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων   στην οδό Λεωνίδου 9 – 11  στην Λαμία.

Το βιβλίο είναι μια κατάθεση ψυχής και μια ελάχιστη προσφορά χρέους απέναντι στους ανθρώπους που χάθηκαν τις καταστροφικές εκείνες ημέρες του Αυγούστου 2007, στη μνήμη των συναδέλφων – πυροσβεστών και πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας – που θυσιάστηκαν  και θυσιάζονται στον καθημερινό αγώνα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του Έλληνα πολίτη και σε όσους πάλεψαν νυχθημερόν με την πύρινη λαίλαπα.

Το βιβλίο καταγράφει όλα τα γεγονότα των ημερών με τη χρονολογική ακρίβεια ενός ημερολογίου και αποτυπώνει όλα τα στοιχεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην προσέγγιση της ανεύρεσης των αιτίων, των κινήτρων και των υπαιτίων, συμπεριλαμβάνοντας και τον κρίσιμο παράγοντα των ασύμμετρων απειλών, όπως αυτές σκιαγραφούνται στο φαινόμενο των εμπρησμών, ως μορφή τρομοκρατίας.

Η παρουσίαση του βιβλίου «Οι Ασύμμετρες Πυρκαγιές του 2007 στην Ελλάδα» στην Λαμία, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθόσον η Περιφέρεια  Κεντρικής Στερεάς Ελλάδος είναι από τις περιοχές που πλήγηκαν από τη λαίλαπα των φονικών πυρκαγιών του 2007 στις περιοχές των Δερβενοχωρίων, της Βοιωτίας, της Εύβοιας και της Φθιώτιδας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κ. κ. :

Νικόλαος Σταυρογιάννης Δήμαρχος Λαμιαίων

Νικόλαος Γιαννόπουλος, Αξιωματικός Ε.Σ. Διδάκτωρ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στην Τρομοκρατία και τις Ασύμμετρες Απειλές.

Βασίλειος Κανέλλος Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας, Λαογράφος.

Συντονιστής της εκδήλωσης  που  τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Αξιωματικών  του Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΑΠΣ) και της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Στερεάς Ελλάδας,  θα είναι  ο Δημοσιογράφος κ. Κωνσταντίνος Ντελέζος   από την εφημερίδα  «ΤΑ ΝΕΑ».

Η παρουσία σας θα είναι  ιδιαίτερη τιμή  μας.

 

Με εκτίμηση για την ΑΛΕΞΙΠΥΡΟ

Νικόλαος Γ. Διαμαντής

 

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη αγάπης στο Γηροκομείο Στυλίδος
Επόμενο άρθρο Χρ. Σταϊκούρας: «Η Κυβέρνηση συνεχίζει την εσωτερική στάση πληρωμών»