Ειδήσεις

Παρέμβαση από τον Οικονομικό Επόπτη του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Δημήτρη Ρίζο για το πρόγραμμα επανεκκίνηση της εστίασης σε Υπουργό Ανάπτυξης & Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα ΕΣΠΑ


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε η Δράση για την «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης σε Επιχειρήσεις Εστίασης για προμήθεια πρώτων Υλών – Επανεκκίνηση Εστίασης» προκηρύχθηκε στις 12/05/2021.

Δυστυχώς όμως κατά την άποψή μας δεν έχει εφαρμογή όπως αρχικά είχε προβλεφθεί ή εκτιμηθεί από όλους μας.

Οι χρονοκαθυστερήσεις που παρατηρούνται είτε κατά την υποβολή των αιτήσεων λόγω ενεργειών που πρέπει να πραγματοποιηθούν από τους δικαιούχους (πχ. ανανέωση άδειας λειτουργίας) είτε κατά την διαδικασία αξιολόγησης και έγκρισης/απόρριψης της αίτησης από το Υπουργείο, είναι μεγάλες.

Η 1η τροποποίηση του οδηγού της δράσης μεταξύ άλλων έδωσε την δυνατότητα στους δικαιούχους που απορρίπτονται, να επανυποβάλουν έχοντας διορθώσει τα λάθη για τα οποία αξιολογηθήκαν αρνητικά, γεγονός το οποίο θεωρούμε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό και προς την θετική κατεύθυνση για την αναστροφή του κλίματος.

Όμως στις 30/07/2021 λήγει η καταληκτική ημερομηνία για υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα και δυστυχώς πολλοί συνάδελφοι που έχουν υποβάλει αίτηση δεν έχουν ακόμη καμία ενημέρωση για την τύχη αυτής, με αποτέλεσμα πιθανότατα να μην προλάβουν να υποβάλουν εκ νέου και να απολέσουν το δικαίωμα της ενίσχυσης την οποία θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική.

Για τους παραπάνω λόγους, αιτούμαστε την τροποποίηση της Δράσης και την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας τουλάχιστον μέχρι τις 30/09/2021 ώστε να προλάβουν όσο το δυνατό περισσότεροι συνάδελφοι να ενταχθούν στην Δράση, αναμένοντας παράλληλα τις δικές σας ενέργειες για την ταχύτερη αξιολόγηση και ενημέρωση.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινήσεις.

 

Με εκτίμηση,

Δημήτριος Ρίζος

Πρόεδρος τμήματος υπηρεσιών

Οικονομικός Επόπτης Επιμελητηρίου Φθιώτιδας

Προηγούμενο άρθρο Αγώνας για την Ελευθερία - Race for Liberty: Άνοιξε η πλατφόρμα δήλωσης συμμετοχής
Επόμενο άρθρο Υπεγράφη Υπουργική Απόφαση για αποζημιώσεις για τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου στη Φθιώτιδα