Ειδήσεις

Παράταση αιτήσεων συμμετοχής στη δράση: «Μαθαίνω να φροντίζω …άτομα με άνοια»


Παρατείνεται μέχρι την κάλυψη όλων των διαθέσιμων θέσεων, η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στη δράση: «ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΩ …άτομα με άνοια», την οποία υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μέσω της δομής “ΓΕΦΥΡΑ”.

Αντικείμενο της δράσης είναι η δωρεάν εκπαίδευση και υποστήριξη φροντιστών ατόμων τρίτης ηλικίας που πάσχουν από άνοια. Το πρόγραμμα, συνολικής διάρκειας οκτώ (8) εβδομάδων, περιλαμβάνει διαδικτυακά σεμινάρια, τα οποία θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Τετάρτη (6:00μμ έως 9:00μμ), καθώς και ατομικές ή ομαδικές συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης.

Μέσα από τα εκπαιδευτικά σεμινάρια, όσοι εμπλέκονται στη φροντίδα των ατόμων με άνοια, θα μάθουν να κατανοούν τα χαρακτηριστικά των ανοϊκών διαταραχών και να εμπλέκουν το άτομο με άνοια σε δραστηριότητες ανάλογες με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται.

Με την παρακολούθηση ατομικών ή και ομαδικών συνεδριών, οι φροντιστές θα είναι σε θέση να ενισχύσουν στοιχεία που συμβάλλουν στην ψυχική τους ανθεκτικότητα, αλλά και να ανταπεξέρχονται αποτελεσματικά στην καθημερινότητά τους.

«Συνεργαζόμαστε με τους πλέον ειδικούς. Συνεργαζόμαστε με ανθρώπους, που έχουν αφιερωθεί στη φροντίδα ατόμων με άνοια. Ξεκινούμε μαζί αυτήν την κοινωνική δράση και ο στόχος μας είναι απλός, ξεκάθαρος και πολύ σημαντικός: Καταπολεμούμε την άγνοια, προκειμένου να φροντίσουμε σωστά τα άτομα με άνοια.

»Ελπίζουμε, να βοηθήσουμε με αυτή τη δράση εκατοντάδες ηλικιωμένους συνανθρώπους μας και τις οικογένειές τους, ώστε να έχουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Κώστας Μπακομήτρος.

Για κάθε πληροφορία και για την υποβολή αίτησης συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα της Δομής “Γέφυρα” www.gefyra.com.gr, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας www.pste.gov.gr, της “Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer και συγγενών διαταραχών Χαλκίδας” www.alzheimer-chalkida.org , αλλά και να απευθύνονται στα γραφεία της Δομής “ΓΕΦΥΡΑ”:

  1. ΓΡΑΦΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ Πλατεία Ελευθερίας 3, 35131, Λαμία Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης – ΠΣΤΕ, Δομή ΓΕΦΥΡΑ 2ος όροφος, Τηλ.: 22310 28725 e-mail: info@gefyra.com.gr
  2. ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ Διοικητήριο Π.Ε. Φωκίδας Ι. Γιδογιάννου 31, 33100, Άμφισσα Ισόγειο Τηλ.: 22653 50671
  3. ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Διοικητήριο Π.Ε. Ευρυτανίας (Κεντρικό Δημαρχείο) Εθνικής Αντιστάσεως 1 ,36100, Καρπενήσι Τηλ.: 22373 52306, 52304
  4. ΓΡΑΦΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ Διοικητήριο Π.Ε. Βοιωτίας Φίλωνος 35-39 , 32131, Λιβαδειά Ισόγειο Τηλ.: 22613 50106
  5. ΓΡΑΦΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ Διοικητήριο Π.Ε. Εύβοιας Λ. Χαϊνά 93, 34132, Χαλκίδα 1 ος ¨Οροφος, Γραφείο 120 Β Τηλ.: 22213 53932-3

Προηγούμενο άρθρο Περιπατητικές διαδρομές, γνωρίζουμε τις ομορφιές του τόπου μας
Επόμενο άρθρο Ανακοίνωση λαϊκών αγορών Πελασγίας και Στυλίδας