Ειδήσεις

Παράσταση «Ελένη» του Γ. Ρίτσου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Λαμίας Τετάρτη 08.09.2021


Η Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας σας προσκαλεί στην παράσταση με τίτλο «Ελένη» του Γ. Ρίτσου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Λαμίας με ελεύθερη είσοδο

Αυτό μου μένει ακόμη — κάτι σαν ανταμοιβή, σαν απόμακρη δικαίωση, κι ίσως αυτό να μείνει, λέω, κάπου, στον κόσμο — μια στιγμιαία ελευθερία, φανταστική, βέβαια, κι αυτή — παιχνίδι της τύχης και της άγνοιάς μας. Γιάννη Ρίτσου, Ελένη.

Ο Δήμος Αβδελιώδης σκηνοθετεί για πρώτη φορά Γιάννη Ρίτσο, με τη Βερόνικα Αργέντζη να ερμηνεύει το ρόλο της «Ελένης» καθηλωτικά, στο εμβληματικό αυτό έργο του μεγάλου ποιητή.

Η «Ελένη», ένας από τους πιο συγκλονιστικούς γυναικείους μονολόγους, έκανε πρεμιέρα τον Μάρτιο του 2017 στο θέατρο Αυλαία της Θεσσαλονίκης και από τότε συνεχίζει το πολύ επιτυχημένο, ονειρικό ταξίδι της σε επιλεγμένες στάσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Ο Γιάννης Ρίτσος, γράφοντας την «Ελένη», καταθέτει ένα επίκαιρο ποιητικό έργο εθνικής αυτογνωσίας, αναζητώντας την ελευθερία και τη λύτρωση από τα δεσμά μιας κατεστημένης σκέψης, ριζωμένης βαθιά στο παρελθόν, που δεν μας επιτρέπει να δούμε και να ζούμε το ιερό «τώρα».

Ο Ρίτσος με την ιδιοφυή αυτή ελεγεία επιλέγει να μιλήσει ποιητικά, αλλά και ρεαλιστικά, για μια ριζική αλλαγή πορείας του ανθρώπου και την αναζήτηση μιας νέας συνειδητής ταυτότητας, που αναγνωρίζει τη ζωή και την ύπαρξη σαν ένα ανεπανάληπτο θαύμα.

Ελένη του Γιάννη Ρίτσου

σε δραματουργία-σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη

στον ρόλο της Ελένης η Βερόνικα Αργέντζη

στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Λαμίας , την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2021, 21:00.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Διδασκαλία ερμηνείας, σκηνική όψη, σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης

Ερμηνεύει η Βερόνικα Αργέντζη

Φωνή Αφηγητή: Δήμος Αβδελιώδης

Ένδυμα, μακέτες: Αριστείδης Πατσόγλου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Βοσκοπούλου

Traillers: Φοίβος Αβδελιώδης

Φωτογραφίες: Κορνηλία Σιδηρά

Διάρκεια : 60’

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Για λόγους διαφύλαξης της δημόσιας υγείας είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης στον παρακάτω σύνδεσμο : https://www.ticketservices.gr/event/eleni-tou-gianni-ritsou-lamia/

Οργάνωση & εκτέλεση παραγωγής: ANAGNORISIS

Προηγούμενο άρθρο 19 θετικά κρούσματα στα rapid tests του ΕΟΔΥ σε Λαμία, Σπερχειάδα και Στυλίδα
Επόμενο άρθρο Έναρξη εγγραφών στο Δημοτικό Ωδείο Αταλάντης για το σχολικό έτος 2021-2022