Ειδήσεις

Ο Χρήστος Σταϊκούρας για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο νέο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου και τον Δήμο Καμένων Βούρλων


O Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε, σήμερα, το νέο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου και τον Δήμο Καμένων Βούρλων. Η περιοχή συνιστά ένα καλό παράδειγμα της προσέγγισης που έχει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την ανάπτυξη της περιφέρειας, για τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, για την προσέλκυση επενδύσεων, για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Συγκεκριμένα:

1ον. Λίγο πριν από τις εκλογές, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου.

Το νέο λιμάνι, τότε, κατασκευαζόταν.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, το έργο, με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ολοκληρώθηκε.

Και ο 1ος χρόνος λειτουργίας του έχει, ήδη, επιφέρει πολύ θετικά αποτελέσματα για την περιοχή.

Εφέτος, επιβιβάστηκαν από τον Άγιο Κωνσταντίνο προς τις Βόρειες Σποράδες 22.775 επιβάτες. Πέρυσι, 13.135.

Φέτος, 5.175 ΙΧ. Πέρυσι, 2.823.

Φέτος, 148 φορτηγά. Πέρυσι, 21.

Φέτος, 325 δίκυκλα. Πέρυσι, 196.

Περίπου αντίστοιχες είναι και οι αποβιβάσεις στον Άγιο Κωνσταντίνο.

Υπάρχει συνεπώς, ήδη, μία ραγδαία αύξηση της τουριστικής και εμπορευματικής κίνησης του λιμανιού, αφού επιβάτες και οχήματα μετακινούνται με άνεση, ασφάλεια και ταχύτητα.

Η περιοχή αναπτύσσεται, η οικονομία του τόπου τονώνεται και οι προϋποθέσεις περαιτέρω ανάπτυξης του Λιμένα, όπως ζητά και ο Αλιευτικός Σύλλογος, ενισχύονται.

 

2ον. Προχωρά η ανακατασκευή της Παραλιακής Οδού του Αγίου Κωνσταντίνου και η αναδιαμόρφωση του κόμβου εισόδου των Καμένων Βούρλων (roundabout).

Το τελευταίο διάστημα:

  • Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των μελετών και η περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου.
  • Εξασφαλίστηκε ο προϋπολογισμός, ύψους 15,6 εκατ. ευρώ.
  • Συντάχθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης και προκηρύχθηκε το έργο, με δημοσίευση στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 10 Νοεμβρίου.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών είναι η 12η Δεκεμβρίου 2023.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο για την ανάπτυξη της περιοχής, την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και τη βελτίωση της προσβασιμότητας των επιβατών στο λιμάνι και στα Καμένα Βούρλα.

 

3ον. Λίγο πριν από τις εκλογές, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τη Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων και συγκεκριμένα, το ξενοδοχείο Γαλήνη, τα άλλα – τριγύρω – εγκαταλελειμμένα ξενοδοχεία και την ιαματική πηγή.

Τους τελευταίους μήνες, οι υπογραφές για το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα έχουν ολοκληρωθεί.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες κατατίθεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ακολουθεί η σχετική δημοσίευση.

Οι υπογραφές με τον Όμιλο Μήτση αναμένονται μετά τις γιορτές.

Ταυτόχρονα, περίπου σε δύο εβδομάδες ανοίγει και αξιολογείται στο ΤΑΙΠΕΔ, η μία προσφορά που υπεβλήθη για τον διαγωνισμό της ακινήτου του Camping Καμένων Βούρλων (Κονιαβίτης), μαζί με τις ιαματικές πηγές της περιοχής.

Ευελπιστούμε να έχουμε ανακήρυξη προτιμητέου επενδυτή.

Η ολοκλήρωση των δύο διαγωνισμών, για πρώτη φορά στην ιστορία της περιοχής, αναδεικνύει τη σταθερή προσήλωση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησής του στην αξιοποίηση αδρανούς πλούτου της χώρας μας, στην προσέλκυση επενδύσεων και στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.

 

4ον. Επί ημερών της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καμένων Βούρλων, με 24ωρη λειτουργία σταθμού ΕΚΑΒ.

Αυτή περίπου την τριετία έχουν πραγματοποιηθεί 35.929 προσελεύσεις στο ΤΕΠ, 37.970 επισκέψεις στα Τακτικά Ιατρεία και 630 μαστογραφίες.

Λειτουργεί πλήρης Ιατρικός Φάκελος Ασθενούς και είναι το μοναδικό – ίσως – Κέντρο Υγείας όπου τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών εξετάσεων αναρτώνται στο myhealth.gov.gr, όπου μπορούν οι ασθενείς να έχουν άμεση πρόσβαση από  το κινητό τους τηλέφωνο.

Ενισχύεται έτσι η αποκεντρωμένη παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας και βελτιώνεται η καθημερινότητα των πολιτών.

Συνεπώς, επί ημερών Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, στην περιοχή αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες για καλύτερες συγκοινωνίες, ασφαλέστερες υποδομές, νέες επενδύσεις, καλύτερες υπηρεσίες υγείας.

Η χώρα αναπτύσσεται, προοδεύει, ισχυροποιείται.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Χρήστος Σταϊκούρας: Ξεκινά η κατασκευή του οδικού άξονα Λαμία – Αντίρριο, που ενώνει το Αιγαίο με το Ιόνιο
Επόμενο άρθρο Δήμος Στυλίδας: Αγιασμός γηπέδων αντισφαίρισης