Ειδήσεις

Ο τ. Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας στον Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών


Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών επισκέφτηκε σήμερα ο τ. Πρωθυπουργός και Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Λαμία.

Ο κ. Συμεών και τα επιτελικά στελέχη της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος επιφύλαξαν την προβλεπόμενη , για την θεσμική ιδιότητα του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τ. Πρωθυπουργού υποδοχή, ενώ ο κ. Συμεών τον ευχαρίστησε για την παρουσία Βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τρία χρόνια στην Λαμία, μαζί με συναδέλφους τους από όλες τις πτέρυγες του Κοινοβουλίου, στην τελετή της ενθρονίσεως του, αλλά και για την καλή συνεργασία των τοπικών στελεχών του κόμματός του με τη τοπική Εκκλησία, στο πλαίσιο της συνεργασίας την οποία έχει η τοπική Εκκλησία με όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους και τους σχηματισμούς ανεξαρτήτως απόψεων, αντιλήψεων ή τοποθετήσεων.

Συμβολικά και εις ανάμνησιν της επισκέψεως του, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στον κ. Τσίπρα, εκτός από εκδόσεις και προϊόντα της Μητροπόλεως, και την χαρακτηριστική ιστορική φωτογραφία με την εμβληματική μορφή του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγάθωνος, μακαριστού Γερμανού Δημάκου του παπά- Ανυπόμονου, ο οποίος υπήρξε ηγετική μορφή της εθνικής αντίστασης, για να τονίσει ακριβώς ότι ο Ιερός Κλήρος πάντοτε ήταν παρών σε όλους τους εθνικούς αγώνες, τόσο στην εθνική παλιγγενεσία όσο και στην εθνική αντίσταση και στους σύγχρονους αγώνες.

Ο κ. Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, τον συνεχάρη για το έργο,  το οποίο επιτελεί στην περιοχή, αναφέρθηκε στη διαχρονική προσφορά του λαϊκού κλήρου στους λαϊκούς αγώνες και είχε την ευκαιρία μιας ουσιαστικής επικοινωνίας με τον κ. Συμεών.

Κατά την αναχώρηση του επισκέφθηκε και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «Άγιος Εφραίμ» της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» και της Ιεράς Μητροπόλεως,  όπου τον υποδέχτηκε ο Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας,  αλλά και είχε τη χαρά να ακούσει από ένα μικρό μέρος της χορωδίας του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» κλασικά παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια και χριστουγεννιάτικα κάλαντα της Ηπείρου.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

 

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθη ημεδαπός για ναρκωτικά στη Λαμία
Επόμενο άρθρο Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Μαλεσίνα Δήμου Λοκρών