Ειδήσεις

Ο ΟΜ.ΦΙ.ΔΑΣ στο 1/θ Νηπιαγωγείο Λουτρών Υπάτης – Η ελπίδα μας είναι τα παιδιά


Σ έναν υπέροχο χώρο στα Λουτρά Υπάτης βρεθήκαμε σήμερα μετά από πρόταση της κ Λίνας Δαμαστιώτη Προϊσταμένης του Νηπιαγωγείου. Συζητήσαμε με τους μικρούς μας φίλους λύσεις και μέτρα προστασίας του άμεσου περιβάλλοντός μας αλλά και του πλανήτη μας γενικότερα.
Μιλήσαμε για το δάσος που περιβάλλει το νηπιαγωγείο και την προστασία του.
Για την αναγκαιότητα προστασίας των δασών αλλά και τους τρόπους που μπορούμε να βοηθήσουμε (μικροί και μεγάλοι) ώστε να προστατεύσουμε τα δάση μας και να γίνουμε πιο
ευσυνείδητοι πολίτες. Παίξαμε όλοι μαζί!
Η σχολική αυτή μονάδα λειτουργεί συστεγαζόμενη με το Δημοτικό Σχολείο Λουτρών Υπάτης στους πρόποδες της Οίτης και είναι ένα ενεργά εμπλεκόμενο Νηπιαγωγείο γύρω από περιβαλλοντικά θέματα.
Συμμετέχει στο Δίκτυο των Οικολογικών σχολείων της ΕΕΠΦ και στο QualityNetFoundation μέσω των δράσεων BRAVOSCHOOL ως πρεσβευτές του Δικτύου για την προώθηση των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Το 2022 το σχολείο αυτό βραβεύτηκε για τη συμμετοχή του στο Εθνικό Δίκτυο “Οι πράσινες γωνιές της γειτονιάς μου” για το σύνολο των δράσεων που αναπτύσσει εδώ και αρκετά χρόνια για το περιαστικό και αστικό σχολικό του περιβάλλον.
Βιολογικά βότανα και βιολογικές ελιές είναι δύο από τα φυτά με τα οποία ασχολείται το νηπιαγωγείο μας με την
καλλιέργεια, συντήρηση, συγκομιδή και συσκευασία αυτών και διάθεσή
τους (δωρεάν) σε γονείς, φίλους και τοπική κοινωνία.
Γενικότερα το πλάνο αυτού του σχολείου έχει πάντα δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και με αφορμή τις πυρκαγιές των τελευταίων ετών αλλά και μηνών (Εύβοια, Αλεξανδρούπολη, κλπ), τις Πλημμύρες σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα αλλά και την Παγκόσμια Ημέρα για τη μείωση των φυσικών καταστροφών (13 Οκτώβρη) προγραμματίστηκε αυτη η επίσκεψη μας.
Τους ευχαριστούμε για τη ζεστή φιλοξενία.
Συνεχίζουμε την πορεία μας με τις σχολικές μονάδες της Ανθήληw την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου προετοιμάζοντας τα παιδιά για την “Γιορτή πουλιών 2023
Αγαπάμε τον τόπο μας, προσπαθούμε 30 χρόνια τώρα να ευαισθητοποιήσουμε όσο περισσοτέρους μπορούμε.
Σας θέλουμε διπλά μας, εσείς είστε η δύναμή μας
Προηγούμενο άρθρο Διακοπή κυκλοφορίας στην συμβολή των οδών Αραχώβης και Εκκλησιών
Επόμενο άρθρο Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της Κοζάνης