Ειδήσεις

Ομιλία Γ. Κοτρωνιά στη Βουλή για το Σ/Ν του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης


O Βουλευτής Γεώργιος Κοτρωνιάς μίλησε σήμερα, στην ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για το Σ/Ν «Ρυθμίσεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα».

     Τονίστηκαν ιδιαίτερα τα σημεία που αφορούν τις παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων, τις υδατοκαλλιέργειες, την πρόταση για το Εθνικό Θαλάσσιο Χωροταξικό, τις αποζημιώσεις των κερασοπαραγωγών της Λαμίας, την δημιουργία Εθνικού Ηλεκτρονικού Μελισσοκομικού Μητρώου και την απασχόληση επιδοτούμενων ανέργων και συνταξιούχων σε αγροτικές εργασίες  ως εξής :

    «…….. Στα άρθρα 27, 28 για νοθευμένα τρόφιμα και για παράνομη χρήση ενδείξεων προϊόντων ονομασίας προέλευσης ΠΟΠ ή ΠΓΕ (Προστασία Γεωγραφικής Ένδειξης ή ΕΠΙΠ, εγγυημένα παραδοσιακά ιδιότυπα προϊόντα, προβλέπεται αύξηση των διοικητικών πρόστιμων, ενώ καθίσταται αξιόποινη πράξη και τιμωρείται με δύο έως πέντε έτη φυλάκισης η παραγωγή, η εισαγωγή,  η αποθήκευση, η διακίνηση και οι διαθέσεις στο καταναλωτικό κοινό τροφίμων που εμφανίζουν άλλο τόπο παραγωγής ή προέλευσης από τον πραγματικό τους.

   Με αυτό σταματάει η βιομηχανία των παράνομων ελληνοποιήσεων σταματάει η ανομία, η αισχροκέρδεια και η παραπλάνηση και γίνεται πράξη αυτό που ο σημερινός Πρωθυπουργός, στις 6 Μαΐου 2018 από την Καρδίτσα, με αφορμή την προστασία της φέτας είχε προαναγγείλει, δηλαδή, την πάταξη των παράνομων ελληνοποιήσεων.

  Το άρθρο 13 ρυθμίζει τα θέματα των υδατοκαλλιεργειών, μιας και η πατρίδα μας έχει μία συνεχώς αυξανόμενη παραγωγή, τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά και αποτελεί έναν από τους εξαγωγικούς κλάδους του πρωτογενούς τομέα μας και ορίζει υπεύθυνη την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην έγκριση των Κανονισμών Λειτουργίας μιας περιοχής οργανωμένης ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών ………».

  «……… Σε αυτό το σημείο, επιτρέψτε μου εν παρόδω, να αναφερθώ και να τονίσω την σημασία της σύνταξης και λειτουργίας και στη χώρα μας «Θαλάσσιου Χωροταξικού» μέσα από το οποίο χωροθετούνται σωστότερα και παραγωγικότερα οι θαλάσσιες περιοχές της πατρίδας μας στις οποίες αναπτύσσονται μονάδες υδατοκαλλιέργειας αλλά και περιοχές συστηματικής αλίευσης. Ασφαλώς το Θαλάσσιο Χωροταξικό δεν αφορά μόνον υδατοκαλλιέργειες αλλά πάσης φύσεως χρήση του θαλάσσιου, του υποθαλάσσιου και του παραλιακού περιβάλλοντος.
   Ήδη έχω ζητήσει από τον κύριο Χατζηδάκη να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί το Εθνικό Θαλάσσιο Χωροταξικό της χώρας».

    Αξίζει επίσης να αναφερθώ στο άρθρο 9 , το οποίο ασχολείται με έναν από τους πιο σημαντικούς κλάδους του πρωτογενούς τομέα στη χώρα μας, αυτόν της μελισσοκομίας, την οποία ρυθμίζει σε ό,τι αφορά τους παραγωγούς μελισσοκόμους δημιουργώντας το Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο, καθιερώνοντας την ατομική μελισσοκομική ταυτότητα και την παρακολούθηση όλων των μελισσιών με αυτόν τον τρόπο.

«………….Θεωρώ σημαντική την μέριμνα που λαμβάνεται μέσα από το νομοσχέδιο για τους ανέργους οι οποίοι μπορούν πλέον να απασχολούνται σε αγροτικές εργασίες χωρίς να χάνουν το επίδομα τους αλλά και για τους συνταξιούχους αγρότες οι οποίοι επίσης μπορούν να ασχολούνται με αγροτικές εργασίες χωρίς να χάνουν τη σύνταξη τους, γιατί έτσι ενισχύεται με κάθε τρόπο η εργασία και μάλιστα η δηλωμένη εργασία, αντί να επιδοτείται η ανεργία».

      Μιας και αναφέρθηκα στον ΕΛΓΑ, επιτρέψτε μου να τονίσω την πιεστική ανάγκη της αποζημίωσης των κερασοπαραγωγών της Λαμίας αλλά και των ελαιοπαραγωγών της Φθιώτιδας, αφού πιστεύω ότι είναι γνωστά μετά και τις δικές μου αναφορές τα προβλήματα της ακαρπίας των κερασιών αλλά και των προβλημάτων από τις χαμηλές τιμές των ελαιών.

«………..   παρακολούθησα με προσοχή τις τοποθετήσεις των συναδέλφων της αντιπολίτευσης στις οποίες, πέραν της πολιτικής ανάγκης να διαφοροποιηθούν από την κυβερνητική πρόταση, ο καθένας τους αναφέρθηκε με θετικά λόγια σε επί μέρους άρθρα και προβλέψεις του νομοσχεδίου.
 

«………Για μας δε τους Βουλευτές της συμπολίτευσης το νομοσχέδιο εκφράζει και κάτι ακόμη πολύ σημαντικό, την συνέπεια των λόγων και των έργων αλλά και την πιστή τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησής μας και αυτό μαζί με τον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα της πατρίδα μας, ενισχύει την αξιοπιστία μας απέναντι στον Ελληνικό λαό και την εμπιστοσύνη του στην προσπάθειά μας».

Προηγούμενο άρθρο Διακοπή Κυκλοφορίας στην οδό Αγίας Παρασκευής
Επόμενο άρθρο Συνελήφθη ημεδαπός στις Λιβανάτες Φθιώτιδας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση