Ειδήσεις

Οι δύο Χορωδίες της Ιεράς Μητροπόλεως άνοιξαν την αυλαία του Θείου Δράματος


Με αισθήματα δέους και συγκινήσεως πλημμύρησαν την Τετάρτη 28 Μαρτίου το απόγευμα,   οι καρδιές των εκατοντάδων πιστών που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας για να παρακολουθήσουν την καθιερωμένη  Προπασχάλια Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως μας με τίτλο: «Προσκυνομεν σου τά Πάθη Χριστέ», την οποία πλαισίωσαν:  η πολυμελής Χορωδία των μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας «Γερμανός ο Μελωδός» από την  Λαμία και τα παραρτήματα  Καμένων Βούρλων και Μαλεσίνας , υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση του Διευθυντού αυτής κ. Ανδρέου Ιωακείμ και η παιδική χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως, η οποία τελούσε  υπό την άρτια διεύθυνση του Υπευθύνου αυτής Ιερολογιωτάτου Αρχιδιακόνου π. Ευσταθίου Κατόπη.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο κ. Φώτιος Πανάγος, Πολιτικός Μηχανικός και μαθητής της Σχολής, ο οποίος και προλόγιζε τους θαυμασίους ύμνους.

Στο πρώτο μέρος,  η χορωδία της Σχολής απέδωσε με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, ιεροπρέπεια  και ακρίβεια, μέλη της Μεγάλης Εβδομάδος, ενώ το δεύτερο μέρος περιείχε εγκώμια και παραδοσιακά κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα, ψαλλόμενα απ’ τις αγγελικές φωνές των παιδιών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος με εμφανή την συγκίνηση έκλεισε την εκδήλωση συγχαίροντας τον κ. Ιωακείμ, τον π. Ευστάθιο και τα παιδιά για το θαυμάσιο αποτέλεσμα και ευχαριστώντας για ακόμη μια φορά τον Διευθυντή του «Star Κεντρικής Ελλάδος» κ. Γεώργιο Σιμόπουλο και τα στελέχη του,  που θα μεταδώσουν την εκδήλωση και  χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Οι δύο χορωδίες μας, άνοιξαν απόψε την αυλαία του Θείου Δράματος, με τρόπο θεολογικό και συναισθηματικό.

Πρώτα ακούσαμε μερικά συγκλονιστικά τροπάρια της Μεγάλης Εβδομάδος και ύστερα ήρθε η Δημοτική Ελληνική ποίηση μέσα απ’ τα ωραία τραγούδια, τα οποία παρουσίασε η ωραία παιδική χορωδία.

Οι ύμνοι μας ανεβάζουν ψηλά, μας φέρνουν κοντά στο Θείο δράμα.

Συγχαίρω τους Χοράρχες, τα παιδιά και τους γονείς και σας καλώ παιδιά μου να έρθετε την Μεγάλη Παρασκευή εδώ στον Μητροπολιτικό Ναό να ψάλλουμε μαζί τα εγκώμια. Θα παρηγορηθεί ο Χριστός μας ακούγοντας τις αγγελικές φωνές σας που θα τον υμνούν και θα είστε δίπλα στον πόνο του.

Φέτος αγαπητοί μου αδελφοί η Μεγάλη Εβδομάδα διεξάγεται υπό διαφορετικές συνθήκες. Υπάρχουν δύο οικογένειες που έχουν Μεγάλη Εβδομάδα ένα μήνα τώρα. Είναι οι οικογένειες των Ελλήνων Αξιωματικών μας που είναι φυλακισμένοι στη Αδριανούπολη.

Εκτός απ’ τους ανθρώπους αυτούς υπάρχουν κι’ άλλοι αδελφοί μας που ζουν  την δική τους Σταύρωση και το δικό τους Γολγοθά. Για όλους αυτούς και για όλους εμάς Σταυρώθηκε ο Χριστός. Αυτή την αγάπη Του δεν μπορούμε να την κατανοήσουμε εμείς οι άνθρωποι. Πρέπει να πλησιάσουμε πολύ για να αισθανθούμε, ότι κανένας δεν έδωσε την ζωή του υπέρ των φίλων αυτού. Ένας μονάχα, ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός.

Σας παρακαλώ να βιώσετε μαζί με την Εκκλησία μας τις άγιες αυτές στιγμές. Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι μία ψυχολογική ανάλυση, είναι μία τόνωση της κουρασμένης ψυχής μας, είναι μία θεραπεία, η οποία ολοκληρώνεται με την Θεία Κοινωνία. Δοκιμάστε την.

Εύχομαι καλή και ευλογημένη Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα και λαμπρό Άγιο Πάσχα πρώτα στους ανθρώπους που κρατούν τον προσωπικό τους Σταυρό και σε όλο τον κόσμο».

Την εκδήλωση ετίμησαν με την παρουσία τους, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Γερμανός Γιαντσίδης, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καμένων Βούρλων Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Σεραφείμ Μαργαρίτης, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αντινίτσης Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αμβρόσιος Αναστασίου, Ιερείς από την Λαμία και τα περίχωρα, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Κωνσταντίνος Καραγιάννης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Λάμπρου, ο Διοικητής του ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Βασίλειος Μπέλλος, ο Διοικητής της 695 ΑΒΠ Αυλακίου Συνταγματάρχης Δημήτριος Νικολάου, η Περιφερειακή Σχολική Σύμβουλος Εκπαιδεύσεως κα Ελένη Μπενιάτα, η τ. Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Ελένη Μακρή και μεγάλο πλήθος πιστών.

Προηγούμενο άρθρο Αστυνομικές επιχειρήσεις με 24 συλλήψεις στη Στερεά Ελλάδα
Επόμενο άρθρο Το Σάββατο 31 Μαρτίου ο 2ος Αγώνας Δρόμου Ροδίτσα – 2018