Ειδήσεις

Ξεκινούν εργασίες διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου στο Θεραπευτήριο Δομοκού


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και ήδη συμβασιοποίησε το έργο με τίτλο: «Διαμόρφωση Περιβάλλοντος Χώρου πρώην Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Δομοκού» και με αρχικό προϋπολογισμό ύψους 400.000 ευρώ.

Αντικείμενο του έργου είναι η εκτέλεση εργασιών για την κατασκευή τοίχου αντιστήριξης, την περίφραξη και την τοποθέτηση κυβόλιθων στο Κέντρο Χρόνιων Παθήσεων του Κέντρου Υγείας Δομοκού.

Η κατασκευή του τοίχου αντιστήριξης κρίνεται αναγκαία, καθώς υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων. Η περίφραξη του οικοπέδου, καθώς και η τοποθέτηση καγκελόπορτας θα δημιουργήσει μεγαλύτερη ασφάλεια στο χώρο.

Αναμένεται πλέον η έναρξη των εργασιών, από την κατασκευαστική εταιρεία που κηρύχθηκε ανάδοχος του έργου κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας. Η χρονική προθεσμία για την ολοκλήρωση του έργου έχει οριστεί στους 10 μήνες.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Στηρίζουμε εμπράκτως τις κοινωνικές δομές του τόπου μας. Είναι το ελάχιστο που οφείλουμε να κάνουμε σε αναγνώριση της μεγάλης τους προσφοράς στην κοινωνία μας και σε εκείνους τους συμπολίτες μας, που χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας.

 »Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας, ολοκληρώσαμε το διαγωνισμό, συμβασιοποιήσαμε το έργο διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του Θεραπευτηρίου και οι εργασίες ξεκινούν. Πρόκειται για μια παρέμβαση αναγκαία, αφού υπήρχε ο κίνδυνος κατολισθήσεων».

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας τόνισε:«Προσπαθούμε να είμαστε παρόντες στα μικρά και στα μεγάλα, να καλύπτουμε κάθε ανάγκη της κοινωνίας, σε κάθε γωνιά της Φθιώτιδας. Με αυτό το σκεπτικό, χρηματοδοτήσαμε και εκτελούμετο έργο στο Θεραπευτήριο Δομοκού, που θα διασφαλίσει το χώρο και θα βελτιώσει τις συνθήκες για εργαζόμενους και ωφελούμενους της κοινωνικής δομής».

 

Προηγούμενο άρθρο Φθιώτιδος Συμεών: Θα νικήσει, όποιος επιλέξει την οδό της υπομονής
Επόμενο άρθρο Φάνης Σπανός: Συνθέτουμε δημιουργικές δυνάμεις και ζητούμε νέα εντολή για να συνεχίσουμε με σκληρή δουλειάκαιπροσήλωση στους στόχους μας