Ειδήσεις

Ξεκινούν εργασίες βελτίωσης της οδού Ανιάδα – Βύθισμα – Ψιανά στην Π.Ε. Ευρυτανίας


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΥ ΑΝΙΑΔΑ – ΒΥΘΙΣΜΑ – ΨΙΑΝΑ (Α΄ ΦΑΣΗ)». Πρόκειται για έργο αρχικού προϋπολογισμού ύψους 300.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδότησε και δημοπράτησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Αντικείμενο του έργου είναι η υλοποίηση παρεμβάσεων βελτίωσης της προσβασιμότητας του υπάρχοντος δημοτικού δρόμου Ανιάδα – Βύθισμα – Ψιανά με την εκτέλεση εργασιών:

  • Διαπλάτυνσης σε συνολικό μήκος 1 χιλιομέτρου περίπου, ώστε να αποκτήσει ο δρόμος ελάχιστο καθαρό πλάτος 5,50μ.
  • Κατασκευής τεσσάρων τεχνικών έργων συγκέντρωσης και απορροής των όμβριων υδάτων, κρασπεδόρειθρων και τοίχων αντιστήριξης.
  • Ασφαλτόστρωσης τμήματος του δημοτικού δρόμου σε μήκος 850 περίπου μέτρων.

 

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Υλοποιούμε στην Ευρυτανία σειρά παρεμβάσεων βελτίωσης του οδικού δικτύου, για να είναι ασφαλείς οι μετακινήσεις των συμπολιτών μας και των επισκεπτών του τόπου. Βασική προϋπόθεση, που έχουμε θέσει είναι η υλοποίηση των οδικών έργων με την ελάχιστη δυνατή αλλοίωση του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής».

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Άρης Τασιός τόνισε: «Με στόχο τα χωριά της Ευρυτανίας να αποκτήσουν άσφαλτο ξεκινάμε τις παρεμβάσεις μας  για την βελτίωση της προσβασιμότητας του υπάρχοντος δημοτικού δρόμου Ανιάδα – Βύθισμα – Ψιανά. Με προσήλωση στο πρόγραμμά μας συνεχίζουμε να υλοποιούμε έργα που αίρουν την απομόνωση των χωριών μας και απαντούν σε χρόνια προβλήματα της περιοχής».

 

Προηγούμενο άρθρο Ξεκινούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο Δωρίδος
Επόμενο άρθρο Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών από 13 Νοεμβρίου