Ειδήσεις

Ξεκινούν εργασίες βελτίωσης της οδικής ασφάλειας επί της Εθνικής Οδού Άμφισσας – Μπράλου


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και ήδη συμβασιοποίησε το έργο: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ 27 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΑ ΕΡΓΑ», αρχικού προϋπολογισμού ύψους 580.000 ευρώ.

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η εκτέλεση εργασιών επί της Ε.Ο. Άμφισσας – Μπράλου, στην περιοχή της Άμφισσας. Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και της αυξημένης κυκλοφορίας οχημάτων, το οδόστρωμα έχει υποστεί ρηγμάτωση. Με στόχο την αύξηση της οδικής ασφάλειας, κρίνεται απαραίτητη η εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης και αντιστήριξης των πρανών.

Συγκεκριμένα, από τον υφιστάμενο κόμβο των Αγίων Αποστόλων μέχρι τον επόμενο κόμβο εισόδου της Άμφισσας, θα γίνουν εργασίες εκσκαφών, εξυγίανσης, διάστρωσης ασφαλτικού σκυροδέματος και αντιολισθηρού τάπητα, όπως και εργασίες εγκατάστασης σαρζανέτ και κατασκευής νέου τοιχίου αντιστήριξης σε καθορισμένα σημεία.

Στο πλαίσιο του ίδιου έργου, προβλέπεται να τοποθετηθούν σε διάφορες θέσεις του Επαρχιακού και Εθνικού Δικτύου της Π.Ε. Φωκίδας στηθαία ασφαλείας, πινακίδες επικίνδυνων θέσεων και ρυθμιστικές, πλαστικοί οριοδείκτες οδού, προσωρινοί ανακλαστήρες οδοστρώματος, πληροφοριακές πινακίδες, αλλά και να γίνουν εργασίες κοπής χόρτων και κλαδιών δέντρων που εμποδίζουν την ορατότητα στους διερχόμενους οδηγούς.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Δίνουμε προτεραιότητα σε έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας, όπως αυτό που χρηματοδοτήσαμε με 580.000 ευρώ και ξεκινά την επόμενη περίοδο στην περιοχή της Άμφισσας.

 »Παρεμβαίνουμε με ασφαλτοστρώσεις, τοιχία αντιστήριξης πρανών και με σαρζανέτ για να αποκαταστήσουμε επικίνδυνα σημεία της Εθνικής Οδού Άμφισσα – Μπράλος. Παράλληλα, θα τοποθετηθούν στηθαία ασφαλείας, πλαστικοί οριοδείκτες και ανακλαστήρες οδοστρώματος σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Φωκίδας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας Γιώργος Δελμούζος τόνισε: «Όλοι εργαζόμαστε ακατάπαυστα για την ασφάλεια των πολιτών της Π.Ε. Φωκίδας αλλά και των διερχόμενων οδηγών. Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη για τη διαρκή στήριξη, καθώς και την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών».

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση Δημάρχου Λαμιέων με τη Διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Λαμίας
Επόμενο άρθρο Χρηματοδότηση 12.167.498,69 € για έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε δημόσια κτίρια και υποδομές