Ειδήσεις

Νέα κουφώματα στις σχολικές μονάδες του Δήμου και αναβάθμιση της λειτουργικότητας του Κλειστού Σχολικού Γυμναστηρίου Καμένων Βούρλων


Δύο επιπλέον συμβάσεις υπεγράφησαν στο Δημαρχείο Καμένων Βούρλων την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023, μεταξύ του Δημάρχου, Γιάννη Συκιώτη, και των νόμιμων εκπροσώπων των αναδόχων εταιρειών.

Η πρώτη αφορά στην προμήθεια και τοποθέτηση νέων κουφωμάτων αλουμινίου με θερμοδιακοπή και διπλούς ενεργειακούς υαλοπίνακες, συνολικού συμβατικού τιμήματος 650.287 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%, και η δεύτερη στην προμήθεια και τοποθέτηση υλικών συντήρησης, αποκατάστασης και αναβάθμισης της λειτουργικότητας του Κλειστού Σχολικού Γυμναστηρίου Καμένων Βούρλων, συνολικού συμβατικού τιμήματος 283.247 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%.

Οι συμβάσεις αφορούν στο 2ο και 3ο Τμήμα του Υποέργου 2: «Παρεμβάσεις σε δημοτικά (σχολικά κτίρια για εξοικονόμηση ενέργειας και αποκατάσταση λειτουργικότητας» της Πράξης «Συντήρηση και επισκευή δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων, σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων καθώς και διασφάλιση της πρόσβασης ΑμεΑ σε παραλίες του Δήμου Καμένων Βούρλων», και η χρηματοδότηση προέρχεται από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Όσον αφορά το Τμήμα 2, θα πραγματοποιηθεί προμήθεια και τοποθέτηση νέων κουφωμάτων αλουμινίου με θερμοδιακοπή και διπλούς ενεργειακούς υαλοπίνακες σε αντικατάσταση μέρους των παλαιών κουφωμάτων αλουμινίου ή σιδήρου ή ξύλου με μονούς ή διπλούς υαλοπίνακες σε μέρος των χώρων των σχολικών κτιρίων, σύμφωνα με την υπόδειξη της Υπηρεσίας. Τα υφιστάμενα κουφώματα, ειδικά στις αίθουσες διδασκαλίας, εκτός από τις φτωχές θερμομονωτικές τους ιδιότητες είναι και επισφαλή και λόγω των φθορών που έχουν παρουσιάσει. Τα νέα κουφώματα θα συνεισφέρουν στη βελτίωση της θερμομονωτικής ικανότητας του κτιρίου λόγω των χαμηλότερων συντελεστών θερμοπερατότητας των πλαισίων και των χαμηλής εκπομπής (low-e) υαλοπινάκων αλλά και λόγω της καλύτερης αεροστεγανότητας που προσφέρουν. Επιπλέον θα βελτιώσουν τις εσωτερικές συνθήκες θερμικής, οπτικής και ακουστικής άνεσης. Τέλος, τα νέα κουφώματα θα είναι και πιο ασφαλή για τους μαθητές κατά τη χρήση τους αλλά και σε περίπτωση θραύσης.

Το Τμήμα 3 αφορά στην προμήθεια και τοποθέτηση υλικών συντήρησης, αποκατάστασης και αναβάθμισης της λειτουργικότητας του Κλειστού Σχολικού Γυμναστηρίου Καμένων Βούρλων ως εξής:

– Ξύλινο αθλητικό δάπεδο Κλειστών Γυμναστηρίων.

– Λαμαρίνα της στέγης με πεντάρι πάνελ οροφής (εξιλασμένο πολυαιθυλένιο στο εσωτερικό του πάνελ για την επίτευξη μόνωσης και στεγανοποίησης της οριοφής).

– Ζεύγος μπασκετών με πιστοποίηση FIBA.

– Εξοπλισμός συστήματος βόλεϊ (ένα ζεύγος ορθοστατών, προστατευτικό κάλυμμα ορθοστατών, δίχτυ και αντένες).

– Ηλεκτρονικός πίνακας αποτελεσμάτων N151, κατάλληλος για εθνικές κατηγορίες και τοπικά πρωταθλήματα.

Με τις συγκεκριμένες συμβάσεις πρόκειται να εισαχθούν καινοτόμα είδη εξοπλισμού με σημαντικά τεχνολογικά και περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά, που ευνοούν την ποιοτική αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων.

Προηγούμενο άρθρο Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας από τους κατοίκους του Δήμου Λοκρών για τους πληγέντες
Επόμενο άρθρο Η καταπολέμηση των κουνουπιών είναι υπόθεση όλων μας