Ειδήσεις

Με το ποδήλατο για τους 17 στόχους του Ο.Η.Ε. για τη βιώσιμη ανάπτυξη


Δεκάδες παιδιά συμμετείχαν στην ποδηλατική πίστα δεξιοτεχνίας που διοργάνωσε ο Δήμος Λοκρών στην πλατεία Αταλάντης την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

 Η ποδηλασία αποτελεί ένα από τα πλέον ανερχόμενα αθλήματα στην Ελλάδα και ο κόσμος αγκαλιάζει το ποδήλατο ως μέσο άθλησης, ψυχαγωγίας και οικολογικής μετακίνησης. Ο Δήμος Λοκρών, σε συνεργασία με το HERO 2030, την ΕΠΟΜΕΑ Λοκρών, τα ΚΔΑΠ του Δήμου και με την οργανωτική υποστήριξη της enzyme, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την εκδήλωση.

 Τα παιδιά σε μια πρωτότυπη πίστα δεξιοτεχνίας με εμπόδια όπως «Ο Σαλίγκαρος της Υγείας», «Η Πόρτα της Καινοτομίας», «Το Ζικ Ζακ της Συνεργασίας», κ.ά., μπόρεσαν να γυμνάσουν το σώμα και τη σκέψη τους και να γνωρίσουν τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε, λαμβάνοντας έτσι ερεθίσματα για πιο ενεργό ρόλο στον κόσμο που καλούνται να «κατακτήσουν».

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν από τα ΚΔΑΠ δραστηριότητες ζωγραφικής.

 

Στη διάρκεια της δράσης έγινε κλήρωση ενός ποδηλάτου και ενός ποδηλατικού κράνους δωρεά από το εστιατόριο Davos και μοιράστηκαν στα παιδιά που συμμετείχαν χυμοί, νερό και τσιπς προσφορά της εταιρείας Coca cola – Τσακίρης.

 

Στόχος της δημοτικής αρχής ήταν να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά με το παιχνίδι και τη ζωγραφική και να αντιληφθούν τα οφέλη που υπάρχουν για την υγεία, την σωματική ευεξία αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος από τη χρήση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης.

Προηγούμενο άρθρο Φάνης Σπανός: Ανοίγουμε διάπλατα ακόμη μια θαλάσσια πύλη ανάπτυξης για την Φθιώτιδα και όλη την Στερεά Ελλάδα
Επόμενο άρθρο Χρήστος Σταϊκούρας: Δράσεις και άξονες για τα εμβληματικά έργα και την αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία «Daniel»