Ειδήσεις

Με ρεκόρ συμμετοχών πραγματοποιήθηκε στη Λαμία και τις εγκαταστάσεις της ΠΕΛ ο 2ος αγώνας του Ελληνικού Πρωταθλήματος Drift


Μια «πρόγευση» από τον μαγικό κόσμο του Rally Acropolis που θα διεξαχθεί το Σεπτέμβριο στη Λαμία, την «καρδιά» του μηχανοκίνητου αθλητισμού που είναι η Φθιωτική πρωτεύουσα, πήραν οδηγοί αλλά κυρίως οι περίπου 10.000 χιλιάδες φίλοι των τεσσάρων τροχών που βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, με τη διεξαγωγή του 2ου αγώνα του Ελληνικού Πρωταθλήματος Drift 2023.

Για ακόμη μία φορά η Λαμία έγινε το επίκεντρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού καθώς οι 64 συμμετοχές που συγκέντρωσε το «DRIFT ΛΑΜΙΑΣ», αποτέλεσαν νέο ρεκόρ στον φετινό θεσμό.

Η αφρόκρεμα του Ελληνικού Drift βρέθηκε στην πόλη της Λαμίας στις 22-23 Απριλίου για τον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Οι χιλιάδες θεατές που κατέκλυσαν την πρωτεύουσα της Φθιώτιδας απόλαυσαν ένα μοναδικό show πλαγιολισθήσεων στην ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή στις εγκαταστάσεις της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Λαμιέων, της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, αλλά και του Επιμελητηρίου Φθιώτιδος, η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας (Α.Λ.Α.Λ.) πραγματοποίησε μια διοργάνωση η οποία αποτέλεσε γιορτή τόσο για τον τόπο όσο και για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό της χώρας.

Στο καθαρά αγωνιστικό επίπεδο οι 64 συμμετοχές προσέφεραν μοναδικό θέαμα σε όλους τους φίλους οι οποίοι βρέθηκαν κατά χιλιάδες στις εγκαταστάσεις της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας. Η ηχητική «πανδαισία» των κινητήρων, οι απίστευτη οδηγική ικανότητα και η συμπεριφορά των θεαματικότερων οδηγών του αθλήματος των τριών κατηγοριών Drift 1, Drift 2, Drift 3, αποζημίωσαν και τον πιο απαιτητικό με τα περάσματα τους, τις φαντεζί ενέργειες τους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ΠΕΛ.

Στις εγκαταστάσεις της ΠΕΛ βρέθηκαν ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, που παρέλαβε και τιμητική πλακέτα από τον Πρόεδρο της ΑΛΑΛ Νίκο Μανώλη, για την προσφορά του Δήμου Λαμιέων στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιάννης Ζωγράφος και οι Αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Φώσκολος, Δημήτρης Τζούφλας και Κώστας Αναστασίου που βράβευσαν τους νικητές των κατηγοριών.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, κατά τη τελετή των βραβεύσεων,  ο Δήμαρχος Λαμιέων μεταξύ των άλλων τόνισε «…… Για ακόμη μία φορά η Λαμία γίνεται το επίκεντρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού φιλοξενώντας την επιτυχημένη διοργάνωση του «DRIFT ΛΑΜΙΑΣ», έναν θεσμό που φέτος ξεπέρασε το ρεκόρ των συμμετεχόντων και έφτασε τις 64 συμμετοχές. Η διοργάνωση «DRIFT ΛΑΜΙΑΣ» έρχεται να συμπληρώσει το Ράλι Ακρόπολις, τη ναυαρχίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα, και η οποία υποδεικνύει το στρατηγικό μας στόχο να φιλοξενούνται στη Λαμία εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου και διεθνούς ενδιαφέροντος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας (Α.Λ.Α.Λ.) τα πρόσωπα της οποίας  έχουν ταυτιστεί με την ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα και συνέβαλαν καθοριστικά στη διοργάνωση των αγώνων. Για άλλη μια φορά, με τους πολίτες και τους επαγγελματίες της πόλης μας υποδεχτήκαμε πληρώματα και επισκέπτες παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες φιλοξενίας. Ένα είναι σίγουρο, οι Λαμιώτες μπορούν να καυχιόνται ότι στη πόλη μας «χτυπά η καρδιά» του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους….».

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθησαν άμεσα τρία άτομα για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου στην οικία του
Επόμενο άρθρο Μια μεγαλειώδης συναυλία - αφιέρωμα στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας