Ειδήσεις

Με επιτυχία η ημερίδα του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς για τη βιώσιμη κινητικότητα


Με μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε χτες Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, από το ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τμήματος, ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα και το μέλλον των ελληνικών πόλεων.

Στις εισηγήσεις τους, οι κ.κ. Σπύρος Βούγιας (Καθηγητής Α.Π.Θ. και πρώην Υπουργός) και Θάνος Βλαστός (Καθηγητής Ε.Μ.Π.) μετέφεραν στο κοινό ενδιαφέρουσες περιπτώσεις εφαρμογής της βιώσιμης κινητικότητας από την ευρωπαϊκή εμπειρία, ενώ ο κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης (Δρ. Συγκοινωνιολόγος Ε.Μ.Π.) ανέλυσε παραδείγματα καλών πρακτικών βιώσιμης κινητικότητας που εφαρμόζονται ήδη στην ελληνική πραγματικότητα.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς κ. Αθανάσιος Λυκόπουλος τόνισε τα εξής:

«Η βιώσιμη αστική κινητικότητα αποτελεί το κλειδί που μπορεί να εξασφαλίσει σε εμάς και στη γενιές που έρχονται καλύτερη ποιότητα ζωής. Όταν μπορούμε στις πόλεις μας να περπατήσουμε, να τρέξουμε, να κάνουμε ποδήλατο, τότε και η καθημερινότητά μας βελτιώνεται δραστικά, αλλά και αφήνουμε χαμηλότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Παράλληλα, δημιουργούνται οι δυνατότητες να γίνουν πιο επισκέψιμα τα αστικά κέντρα και να αναδειχθεί η ιστορία και οι ομορφιές της πόλης με άμεσο αποτέλεσμα την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας που φιλοξενούμε έγκριτους ακαδημαϊκούς προκειμένου να συζητήσουμε διεξοδικά για το παρόν και το μέλλον των ελληνικών πόλεων. Η παρουσία πλήθους στελεχών της Αυτοδιοίκησης, επιβεβαιώνει την ανάγκη να διαμορφώσουμε πόλεις και αστικά κέντρα πιο ανθρώπινα και φιλικά στους συμπολίτες μας. Σκοπός μας είναι η ημερίδα αυτή να αποτελέσει την αφετηρία όχι μόνο συζήτησης αλλά και δράσεων, ώστε μέρα με τη μέρα με μεγαλύτερες ή και μικρότερες αλλαγές να βελτιώνουμε τη μορφή των πόλεών μας.»

 

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε. ΤΕΕ/ΤΑΣ

Λυκόπουλος Αθανάσιος

Προηγούμενο άρθρο Συμμετοχή του Κάστρου Αλληλεγγύης στην 6η Πανελλαδική Συνάντηση των Πρωτοβουλιών «Χωρίς Μεσάζοντες»
Επόμενο άρθρο Ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής για τα ζητήματα της εκπαίδευσης