Ειδήσεις

Με έδρα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη Λαμία το SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2017


Με έδρα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη Λαμία και «πεδίο» ορισμένες αναγνωρισμένες στο παγκόσμιο στερέωμα ειδικές διαδρομές της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας, το SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2017 θα φέρει για ακόμα μια φορά στην Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ.
Τρίτος γύρος του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της FIA, τρίτος και τέταρτος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, καθώς και τρίτος του αντίστοιχου για Ιστορικά αυτοκίνητα (η πρώτη ημέρα), αναμένεται να αποτελέσει τον απόλυτο στόχο για τους πρωταγωνιστές των θεσμών.
Ο αγώνας, συγκριτικά με αυτόν του 2016 που άφησε απόλυτα ικανοποιημένα τα πληρώματα αλλά και τους παραδοσιακούς φίλους του Ράλλυ Ακρόπολις, σχεδιαστικά δεν περιλαμβάνει κάποιες αλλαγές, πλην της μείωσης της ειδικής διαδρομής 1-4 SEAJETS Γραβιά κατά 890 μ. από την αφετηρία της. Έτσι, το πρώτο αγωνιστικό σκέλος, το Σάββατο 3 Ιουνίου, περιλαμβάνει τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές και ειδικότερα: τη SEAJETS Γραβιά, μήκους 24,81 χλμ. η οποία είναι το κλασικό Δροσοχώρι με αντίθετη φορά, την Άμφισσα, μήκους 14,29 χλμ. που είναι οι Καρούτες με ανηφορική κατεύθυνση, και την ΕΚΟ Racing Παλαιοχώρι, μήκους 12,43 χλμ. που ξεκινάει από την έξοδο του ομώνυμου χωριού και καταλήγει στο Ελευθεροχώρι. Η δεύτερη μέρα περιλαμβάνει επίσης τρεις επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές, με πρώτη την ΕΚΟ Racing Ελευθεροχώρι, μήκους 17,87 χλμ. και τη συνέχεια να δίνεται στη SEAJETS Ρεγκίνι των 11,61 χλμ. με το χαρακτηριστικό πέρασμα από τα νερά στο 4ο χλμ. Στη συνέχεια τα πληρώματα θα οδηγηθούν στη μεγαλύτερη ειδική διαδρομή του αγώνα, τη μήκους 33,86 χλμ. Ελάτεια-Καρυά που μετά τα 10 πρώτα πασίγνωστα ανηφορικά χιλιόμετρα στρίβει αριστερά προς Ζέλι, σε μια διαδρομή που αναμενόμενα θα κουράσει τους οδηγούς πριν την επιστροφή τους στο ενδιάμεσο σέρβις, στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας όπου και το Αρχηγείο του SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2017.
Νωρίτερα, την Παρασκευή 2 Ιουνίου στις 18:30 οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά όλα τα πληρώματα κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής εκκίνησης, που θα πραγματοποιηθεί στα προπύλαια της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, αν και το αγωνιστικό μέρος θα έχει ξεκινήσει ήδη από το πρωί της ίδιας μέρας, με τα ελεύθερα δοκιμαστικά (στις 08:30) και τη διεξαγωγή της Κατατακτήριας ειδικής διαδρομής (στις 11:30), μεταξύ ΧΥΤΑ Λαμίας και ΒΙΠΕ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη χρονιά που η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας (ΟΜΑΕ) έχει δίπλα της, στη διοργάνωση αυτού του τόσο μεγάλου εγχειρήματος, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Λαμιέων, όπως και τους Δήμους Αμφίκλειας-Ελάτειας, Δελφών, Δωρίδος και Μώλου-Αγ. Κωνσταντίνου.
Στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα www.acropolisrally.gr πέρα από όλα τα τελευταία νέα που αναρτώνται καθημερινά, οι θεατές μπορούν να βρούν όλα τα «εργαλεία» για τη σωστή παρακολούθηση του αγώνα, όπως αναλυτικούς χάρτες και οδηγίες πρόσβασης στις ειδικές διαδρομές με τα αντίστοιχα road book.

Προηγούμενο άρθρο 22η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Λαμιέων
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων