Ειδήσεις

Μήνυμα του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου


Η επέτειος της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου επαναφέρει στις μνήμες μας τους αγώνες για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και των πολιτικών ελευθεριών, ενάντια σε δικτατορικά καθεστώτα και απέναντι στον ολοκληρωτισμό.

Σήμερα, που οι κοινωνίες δοκιμάζονται από πολλαπλές κρίσεις, η προάσπιση και εμβάθυνση της Δημοκρατίας, η προστασία των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, αποτελούν υψίστης σημασίας ζητούμενα κάθε κοινωνίας που θέλει να προοδεύει και να ευημερεί.

Σε ετούτη την κρίσιμη καμπή που η χώρα μας κάνει το άλμα προς τα εμπρός, οφείλουμε να προστατεύσουμε τη Δημοκρατία και την κοινωνία μας από το δηλητήριο του διχασμού, τις σκιές του παρελθόντος και τη λάσπη. Γιατί η λάσπη παραπέμπει σε βούρκο και τέλμα, πολιτικό, ηθικό, κοινωνικό.

Με ενότητα, σοβαρότητα και υπευθυνότητα, εργαζόμαστε καθημερινά για να θέσουμε τα θεμέλια για μια βιώσιμη ανάπτυξη, με πραγματικές ευκαιρίες για ένα καλύτερο μέλλον, για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

Προηγούμενο άρθρο Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: Επίσκεψη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου
Επόμενο άρθρο Ο Εσθονίας Στέφανος στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος