Ειδήσεις

Μήνυμα του Δημάρχου Λαμιέων Ν. Σταυρογιάννη για την επέτειο της 25ης Μαρτίου


Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα εθνικής μνήμης, αυτογνωσίας και υπερηφάνειας. Τιμούμε τη διπλή γιορτή του Γένους μας. Την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας και την ημέρα του Ευαγγελισμού. Αποτίνουμε την οφειλόμενη τιμή σε εκείνους που πίστεψαν, πάλεψαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την εθνική ανεξαρτησία.

Η εθνική επέτειος, που όλοι οι Έλληνες τιμούμε αύριο, αποτελεί πρόκληση και πρόσκληση συσπείρωσης και συνέγερσης όλων μας. Γιατί, αν η 25η Μαρτίου συμβολίζει με αυθεντικό τρόπο την αναγέννηση του Ελληνισμού, είναι βέβαιο πως σήμερα, περισσότερο από ποτέ, όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες αναζητούν μια νέα αναγέννηση. Αυτή που θα σταθεί ικανή να μας βγάλει από το δρόμο της παρακμής και θα μας βάλει πάλι στη λεωφόρο των μεγάλων και υψηλών εθνικών και κοινωνικών στόχων, ξαναφέρνοντας στο προσκήνιο τις αξίες και στο επίκεντρο τον άνθρωπο.

Η διπλή γιορτή της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού αναδεικνύει διδάγματα, αρχές και αξίες με διαχρονικότητα. Αλλά και με ιδιαίτερο συμβολισμό και ξεχωριστή σημασία σε κρίσιμες και έκτακτες περιστάσεις, όπως η σημερινή. Υπενθυμίζει σε όλους μας, ότι, ενωμένοι και με αποφασιστικότητα μπορούμε να κατακτούμε στόχους που μοιάζουν ανέφικτοι.Οι προκλήσεις – εξωτερικές, οικονομικές και κοινωνικές – είναι μεγάλες. Είναι εθνικές. Ο δρόμος μπροστά μας είναι δύσκολος και ανηφορικός, γεμάτος αντιξοότητες και απρόβλεπτες καταστάσεις.

Η πρόκληση σήμερα, όπως υπογραμμίζει και το πνεύμα της μεγάλης γιορτής, είναι να προχωρήσουμε στο αύριο με σύνεση και τόλμη. Με αποφασιστικότητα. Με αίσθημα προσφοράς στην πατρίδα.Αποδεικνύοντας έτσι έμπρακτα ότι και σήμερα εμπνεόμαστε σταθερά από τις ίδιες πανανθρώπινες και διαχρονικές αξίες που όπλισαν τους αγωνιστές της Ανεξαρτησίας. Και αυτή είναι η ελάχιστη αρμόζουσα αναγνώριση της μεγάλης θυσίας τους.

Από το Γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης στα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων
Επόμενο άρθρο Στην τελική ευθεία τα Παρατηρητήρια του Ασωπού