Ειδήσεις

Μήνυμα του Δημάρχου Λαμιέων Νίκου Σταυρογιάννη για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου


Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου αποτελεί ένα από τα πιο φωτεινά σύμβολα της πίστης των Ελλήνων στην ελευθερία και στην εθνική κυριαρχία. Και επιβεβαιώνει την πρόταξη του συλλογικού συμφέροντος και τη θέληση για αγώνες και θυσίες όταν διακυβεύονται οι αξίες και τα δίκαιά μας.

Οι Έλληνες, έχουμε αποδείξει ιστορικά πως γνωρίζουμε τι σημαίνει εθνική αξιοπρέπεια και ελευθερία. Και γι’ αυτό η ιστορία μας είναι ένα διαρκές προσκλητήριο αγώνων και θυσιών. Σ’ αυτό το προσκλητήριο ανταποκρίθηκε η γενιά του ’40 χωρίς να διστάσει, χωρίς να μετρήσει το κόστος, χωρίς να λογαριάσει ποιους είχε απέναντί της. Πολέμησε και νίκησε. Και η νίκη εκείνη, περισσότερο από στρατιωτική, υπήρξε νίκη ηθική. Νίκη των ελεύθερων συνειδήσεων, των ελεύθερων ανθρώπων απέναντι στις δυνάμεις του ολοκληρωτισμού, της βίας, του φασισμού και του ναζισμού.

Σήμερα το μήνυμα της επετείου είναι περισσότερο από ποτέ ζωντανό και επίκαιρο. Είναι μήνυμα αφύπνισης και κινητοποίησης της συλλογικής συνείδησης του λαού μας. Είναι το ιστορικό χρέος όλων μας και του καθενός ξεχωριστά – με πνεύμα σύμπνοιας και συνοχής, με αίσθημα ευθύνης, κυρίως από αυτούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις – να δώσουμε τις πολλές και δύσκολες μάχες που μας περιμένουν αποφασισμένοι και επιμερίζοντας δίκαια τα βάρη. Επιδεικνύοντας αλληλεγγύη στους οικονομικά ασθενέστερους και δίνοντας ελπίδα κα προοπτική σ’ όλους και ιδιαίτερα στους νέους της πατρίδας μας. Το οφείλουμε στους χιλιάδες θυσιασθέντες σ’ όλα τα προσκλητήρια του Έθνους και της Πατρίδας και βέβαια στην ηρωική γενιά του ’40 που επιβεβαίωσε τη συνέχεια της Φυλής και τη συνέπειά της να ανταποκρίνεται στα προσκλητήρια αγώνων και θυσιών.

Ο Δήμος Λαμιέων τιμά όσους πολέμησαν στο έπος του ’40 και στο έπος της  Εθνικής Αντίστασης και συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο.

 

Από το Γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθρο Απολογισμός Προγράμματος Κουνουποκτονίας 2016
Επόμενο άρθρο Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940