Ειδήσεις

Μήνυμα του Δημάρχου Λαμιέων Νίκου Σταυρογιάννη για την Εργατική Πρωτομαγιά


Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα απόδοσης τιμής στους διαχρονικούς αγώνες και τις θυσίες των εργαζομένων. Είναι το πιο χαρακτηριστικό και διαχρονικό σημείο αναφοράς και αντίστασης κάθε εργαζόμενου για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και διαβίωσης, για ελευθερία, δημοκρατία, ισονομία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με θυσίες και αίμα ξεκινώντας από το Σικάγο τον Μάη του 1886,πλέον αμφισβητούνταικαι αντικαθίστανται – ειδικά στη χώρα μας –  με ανασφάλεια, εκμετάλλευση και αβεβαιότητα στο εργασιακό στίβο, απώλειες κεκτημένων δικαιωμάτων και εισοδήματος.

Είναι χρέος ατομικό και συλλογικό, να διεκδικήσουμε προοπτικές και λύσεις και να δημιουργήσουμε σωστές βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον, δείχνοντας πάντα σεβασμό στο Συνάνθρωπο και στα αναφαίρετα δικαιώματά του.

Με ενότητα και αποφασιστικότητα μπορούμε – και οφείλουμε να το πετύχουμε – να διαφυλάξουμε τα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένωνκαι να κατακτήσουμε το μέλλον που δικαιούμαστε.

Σας εύχομαι Καλή Πρωτομαγιά!

Προηγούμενο άρθρο Με λαμπρότητα τα Εγκαίνια του Ιερού Μετοχίου της Μονής Αντινίτσης προς τιμήν του Αγίου Αθανασίου του Μετεωρίτου
Επόμενο άρθρο Μήνυμα Χρήστου Σταϊκούρα για την εργατική Πρωτομαγιά