Ειδήσεις

Μήνυμα του Δημάρχου Καμένων Βούρλων για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου


Η 25η Μαρτίου σηματοδοτεί τη σφραγίδα του Έθνους για το θάρρος και την αυταπάρνηση! Αποτελεί την απαρχή της ένδοξης Επανάστασης για την αποτίναξη του Οθωμανικού ζυγού και την απελευθέρωση της πατρίδας μας! Η επέτειος της μέρας αυτής μάς θυμίζει τις αρετές και τις δυνατότητες του Ελληνισμού, όταν μάχεται με ομοψυχία!

Τα λόγια του Στρατηγού, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, παραμένουν συγκλονιστικά: «Όταν αποφασήσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν εσυλογισθήκαμε, ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχομε άρματα (…) ως μία βροχή, έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και οι κληρικοί, και οι προεστοί, και οι καπεταναίοι, και οι πεπαιδευμένοι, και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση».

Οι αγώνες των προγόνων μας είναι η δική μας παρακαταθήκη και έμπνευση. Η δική τους θυσία να είναι η συνεχή μας αντίληψη και συνείδηση ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να βγούμε νικητές από κάθε πρόκληση και μάχη που δίνουμε, όποια και αν είναι αυτή!

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα δημάρχου Στυλίδας για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου
Επόμενο άρθρο Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει πρόσφατα δύο ληστείες και μία απόπειρα κλοπής