Ειδήσεις

Μήνυμα του βουλευτή Γιώργου Κοτρωνιά για την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία


Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις και στην κοινωνία να εστιάσουν στις ανάγκες και τα δικαιώματα των συνανθρώπων μας με αναπηρίες. Μια ιδιαίτερα σημαντική ημέρα αν αναλογιστούμε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη μειονότητα του παγκόσμιου πληθυσμού σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και ότι εν δυνάμει αφορά όλους μας.

Η δημιουργία ίσων ευκαιριών και δυνατοτήτων συμμετοχής στο κοινωνικό γίγνεσθαι για όλα τα μέλη μιας κοινωνίας, αντικατοπτρίζει το επίπεδο πολιτισμού της και πλέον θεωρείται απαραίτητη συνθήκη στη σημερινή εποχή, όπου η κουλτούρα της συμπερίληψης υιοθετείται σε όλες τις αναπτυγμένες κοινωνίες, με στόχο την αρμονική συμβίωση των πολιτών και την ομαλή εξέλιξη των κοινωνιών.

Προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει η Κυβέρνηση, οι οργανισμοί, η αυτοδιοίκηση και οι εκπρόσωποι της πολιτείας να εργαζόμαστε, ώστε τα άτομα με αναπηρία να έχουν το επίπεδο διαβίωσης που τους αξίζει, με απόλυτη πρόσβαση στην εργασία, στην εκπαίδευση, στις κοινωφελείς και δημόσιες υπηρεσίες, στις πολιτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες και φυσικά με απρόσκοπτη μετακίνηση στις πόλεις.

Ως βουλευτής θα συνεχίσω να είμαι στο πλευρό των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους με συνέπεια και σεβασμό, προωθώντας τα αιτήματα τους και καταθέτοντας προτάσεις για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους.

Προηγούμενο άρθρο Η ομιλία του Ειδικού Ρευματολόγου κ. Μιχαήλ Αγγελάκου στο ΚΑΠΗ Αταλάντης και το ανανεωμένο πρόγραμμα των επόμενων ιατρικών ομιλιών
Επόμενο άρθρο Αποτελέσματα των rapid tests που πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Λοκρών