Ειδήσεις

Μήνυμα της δημάρχου Στυλίδας Βιργινίας Στεργίου για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών


Τιμούμε σήμερα, 30 Ιανουαρίου, τους τρεις μεγάλους Διδασκάλους της Εκκλησίας μας, τους Τρεις Ιεράρχες, τους προστάτες των γραμμάτων!

Οι τρείς Ιεράρχες, ο Μέγας Βασίλειος, ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος και ο Γρηγόριος ο Θεολόγος είναι αυτοί που συνέδεσαν την Ορθοδοξία με την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία και τον Πολιτισμό αφήνοντας σημαντική πνευματική παρακαταθήκη στην εκπαίδευση και στο αληθινό νόημα της μόρφωσης και της γνώσης.

Η Χριστιανική ανατροφή τους, η φιλομάθεια και η πνευματική τους λαμπρότητα, τους ανέδειξε σε κορυφαίους παιδαγωγούς και διδασκάλους, σπουδαίους ρήτορες και πρότυπα φιλανθρωπίας.

Ας εμπνευστούμε όλοι λοιπόν από τους Τρεις Ιεράρχες και ας προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τις αξίες των ελληνικών γραμμάτων, αναγνωρίζοντας ότι η Παιδεία βρίσκεται στο κέντρο της ανθρώπινης ύπαρξης και αποτελεί απαραίτητο στοιχείο της ανθρώπινης υπόστασης. Κάθε μαθητής, οφείλει να αντλεί τη γνώση με επιμέλεια και υπομονή για να αποκτήσει τα εφόδια που χρειάζονται για το μέλλον που του ανήκει.

«Εύχομαι καλή πρόοδο στις μαθήτριες και στους μαθητές μας και καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς ώστε να διαπλάσουν ολοκληρωμένους ανθρώπους, αυριανούς επιστήμονες και πολίτες του μέλλοντος!»

Προηγούμενο άρθρο Δωρεάν rapid tests στα Καμένα Βούρλα την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου
Επόμενο άρθρο Σύλληψη λαθροθήρα εντός καταφυγίου