Ειδήσεις

Μήνυμα Δημάρχου Μακρακώμης Γιώργου Χαντζή για τη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


Η υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων στο όνομα της ανάπτυξης, σε συνδυασμό με την μεγάλη αύξηση των εκπομπών ρύπων από τις μεγάλες βιομηχανίες, οδήγησαν στην δραματική επιδείνωση της κατάστασης του περιβάλλοντος με δυσμενείς κλιματικές αλλαγές και έντονα και αφύσικα καιρικά φαινόμενα.

Η υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, αντιπροσωπεύουν τη μεγαλύτερη ίσως απειλή που έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα στην καταγεγραμμένη της ιστορία.

Οι επιστήμονες προβλέπουν ένα ζοφερό μέλλον, αν δεν αλλάξουμε πορεία, αν δεν συνειδητοποιήσουμε όλοι, πως η επιβίωση του ανθρώπινου είδους εξαρτάται άμεσα από την φροντίδα και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Είναι χρέος προς τους ίδιους τους εαυτούς μας και τις μελλοντικές γενιές η ανάπτυξη περιβαλλοντολογικής και οικολογικής συνείδησης, καθώς και η ενεργοποίηση όλων μας στην προσπάθεια αναστροφής της σημερινής δυσοίωνης πορείας.

Για το Δήμο μας το περιβάλλον αποτελεί ζωτικό στοιχείο πολιτισμού και προτεραιότητα, ενώ η προστασία του αποτελεί στόχο για την καθημερινή μας δράση.

Ως Αυτοδιοίκηση καλούμαστε να διαχειριστούμε τη μεγαλύτερη πρόκληση όλων των εποχών, την προστασία και τη διατήρηση του περιβάλλοντος.

 

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μακρακώμης

Γεώργιος Ε. Χαντζής

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα Δημάρχου Λοκρών Θανάση Ζεκεντέ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Επόμενο άρθρο «doseosoagapas για το περιβάλλον»- Δράσεις του Δήμου Λαμιέων για τη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος