Ειδήσεις

Μήνυμα Δημάρχου Μακρακώμης για την έγκριση μελέτης κατασκευής Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων


Από την αρχή της θητείας μας ως Δημοτική Αρχή του Δήμου Μακρακώμης, βάλαμε το πήχη της καθημερινότητας ψηλά, κυρίως σε ότι αφορά τη καθαριότητα και τη προστασία του περιβάλλοντος.

Ένας από τους κύριους στόχους μας, όταν ο συνδυασμός μας ανάλαβε τις τύχες του Δήμου, ήταν – είναι και θα παραμείνει μέχρις ολοκλήρωσης του, η δημιουργία ενός Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ).

Συνδημότισσες και Συνδημότες

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας γνωστοποιήσω ότι το Υπουργείο Εσωτερικών και ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Στυλιανός Πέτσας ενέκριναν τη μελέτη που υποβάλλαμε για την κατασκευή του έργου του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) ύψους 1.273.600,00 € που υπάγεται στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης του το 2023.

Με πλήρες σχέδιο και χρονοδιάγραμμα συγκεκριμένων ενεργειών, με διαφανείς διαδικασίες, ο Δήμος Μακρακώμης εξασφαλίζει ότι ο υπό δημιουργία Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων θα λειτουργεί άρτια και με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές σε ότι αφορά την ασφαλή – σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων και στην αποτελεσματικότερη αποκομιδή, πλήρως αναβαθμισμένες και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον..

Ειδικότερα, με τη δυνατότητα απορρόφησης μεγάλου όγκου απορριμμάτων και με τη βελτίωση όλων των παραμέτρων διαχείρισης και αποκομιδής, ο Δήμος Μακρακώμης, διαχρονικά θέτει ως πρώτη προτεραιότητα τα ζητήματα της καθαριότητας και της ανακύκλωσης που με τη λειτουργία του ΣΜΑ, θα εξυπηρετεί αποφασιστικά τους δημότες στην καθημερινότητά τους.
Φίλες και φίλοι

Ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) θα εξυπηρετεί το σύνολο του Δήμου Μακρακώμης, θα επιτρέψει τη μείωση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της απόδοσης αποκομιδής απορριμμάτων λόγω περιορισμού μετακινήσεων των απορριμματοφόρων προς τα ΧΥΤΑ Λαμίας.

Για το σκοπό αυτό στο έργο προβλέπονται: η διαμόρφωση κατάλληλου χώρου – η κατασκευή των απαραίτητων υποδομών του ΣΜΑ σύμφωνα με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία – η προμήθεια του απαραίτητου μηχανολογικού εξοπλισμού αποτελούμενου, από δύο (2) ημιρυμουλκούμενα με αυτόνομο σύστημα συμπίεσης απορριμμάτων χωρητικότητας τουλάχιστον 55κ.μ. για την συμπίεση και μεταφορά απορριμμάτων, μία χοάνη κατάλληλη για απευθείας φόρτωση από τα απορριμματοφόρα και έναν (1) τράκτορα 4Χ4.

… συνεχίζουμε

 

 Ο Δήμαρχος

Γεώργιος Ε. Χαντζής

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Στυλίδας
Επόμενο άρθρο Πλούσια η δράση των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας τον Σεπτέμβριο