Ειδήσεις
Tags |

Μήνυμα Δημάρχου Μακρακώμης για τήρηση των μέτρων προφύλαξης από τον Covid-19


Με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα η αύξηση της μεταδοτικότητας του COVID-19 είναι στο “κόκκινο” και τα κρούσματα έφθασαν σε τιμές συναγερμού. Μετά τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας αποδεικνύεται περίτρανα ότι συνεχίζει η απειλή της πανδημίας του κορωνοϊού. Την ιχνηλάτηση των επαφών τους έχουν αναλάβει οι αρμόδιες υπηρεσίες. Συνεπώς αντιλαμβάνεστε ότι είναι επιβεβλημένες οι βασικές υγειονομικές προφυλάξεις.

Δυστυχώς μετά την χαλάρωση των μέτρων μέσα στο καλοκαίρι οδηγηθήκαμε σε λάθος δρόμο, γιατί η ανεμελιά των διακοπών μας έκανε να ξεχάσουμε ότι ο covid – 19 ήταν και είναι ο νούμερο ένα δημόσιος εχθρός.

Ο Δήμος μας παραμένει σε πλήρη συνεργασία με τις αρχές και πληρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και σε χώρους συγχρωτισμού όπου δεν μπορούν να τηρηθούν αποστάσεις.

Η διατήρηση των μεταξύ μας αποστάσεων, η αποφυγή του συγχρωτισμού, το συχνό πλύσιμο των χεριών και ο καλός αερισμός των χώρων αποτελούν τα απαραίτητα ατομικά μέτρα υγιεινής.

Ο κίνδυνος είναι στην γειτονιά μας και από εμάς εξαρτάται η ανακοπή της μεταδοτικότητας.

Να μην εφησυχαστούμε και είναι ατομική ευθύνη του καθενός να προφυλάξει τον εαυτό του και τους συνανθρώπους του.

 

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μακρακώμης

 

Χαντζής Γεώργιος

 

Προηγούμενο άρθρο Ματαίωση ετήσιας εμποροπανήγυρης της 20ης Οκτωβρίου 2020 στην Σπερχειάδα
Επόμενο άρθρο Συνεργασία της Ι. Μ. Φθιώτιδος με την “ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ” για την στήριξη των πληγέντων από τις πλημμύρες