Ειδήσεις

Μήνυμα Γιάννη Σαρακιώτη για την εορτή του Πολιούχου της Λαμίας, Ευαγγελιστή Λουκά


Το μήνυμα του απηύθυνε ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα και Τεχνολογία και Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα, Γιάννης Σαρακιώτης επ’ αφορμή της διπλής γιορτής της πόλης της Λαμίας στις 18 Οκτωβρίου. Όπως ανέφερε:

«Η 18η Οκτωβρίου 1944 σηματοδοτεί μία μεγάλη διπλή εορτή για την πόλη της Λαμίας. Τηγιορτή του Αγίου Λουκά, πολιούχου της πόλης μας και την απελευθέρωση της από τις ναζιστικές δυνάμεις. Μπροστάρης,του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, ο Άρης Βελουχιώτης ο οποίος απώθησε τις Γερμανικές κατοχικές δυνάμεις και εκφώνησε την χαραγμένη με ανεξίτηλο τρόπο στην ιστορική μνήμη, εμπνευσμένη ομιλία του.

Σε μία χρονική περίοδο διαδοχικών, πολλαπλών και πολυεπίπεδων κρίσεων, την ώρα που η παγκόσμια γεωπολιτική αρχιτεκτονική αλλάζει και τα θεσμικά κεκτημένα αμφισβητούνται. Την ώρα που οι συνέπειες της εξωγενούς αναταραχής και της ενδογενούς αβελτηρίας επαυξάνουν τις πιέσεις στην κοινωνία διαρρηγνύοντας τη συνοχή της, πολιτικός κόσμος,θεσμικοί φορείς και οι πολίτες, διδασκόμενοι και εμπνεόμενοι από τα μηνύματα που απορρέουν από την ιστορική μας παρακαταθήκη, τους αγώνες και τις θυσίες εκείνων προς τους οποίους οφείλουμε τιμή και ευγνωμοσύνη, οφείλει να εργάζεται με συνέπεια, ομοψυχία, ενότητα και αλληλεγγύη για την πρόοδο της περιοχής μας και της χώρας μας.

Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους.»

Προηγούμενο άρθρο Ασπίδα αγάπης από την Μητρόπολη Φθιώτιδος και την Αποστολή σε παιδιά και ευάλωτους συνανθρώπους μας
Επόμενο άρθρο Διακοπές ρεύματος την Πέμπτη (20/10) και την Παρασκευή (21/10) στον Άγιο Νικήτα