Ειδήσεις

Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών από 04 Σεπτεμβρίου έως 10 Σεπτεμβρίου


Δευτέρα 04 Σεπτεμβρίου 2023 06:00 π.μ.: Ανάβαση από την Υπάτη με όμιλο προσκυνητών (Αρσαλιωτών) στον σπηλαιώδη Ιερό Ναό Αγίας Ιερουσαλήμ (Αρσαλής) στις βορειοδυτικές πλαγιές της Οίτης.

08:00 π.μ.: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον σπηλαιώδη Ιερό Ναό Αγίας Ιερουσαλήμ (Αρσαλής).

21:00 μ.μ.: Μουσική εκδήλωση «Τα Δένδρα τραγουδούν», την οποία διοργανώνει η Πρωτοβουλία Νέων Πελασγίας, στο αλσύλιο της Τραγάνας στη Πελασγία της Ανατολικής Φθιώτιδος.

 

Τρίτη 05 Σεπτεμβρίου 2023

13:30 μ.μ.:   Υποδοχή παιδιών από την Ουκρανία,τα οποία θα φιλοξενηθούν στοΚατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΗΑγία Αικατερίνη» στο Καινούργιο Λοκρίδος.

18:00 μ.μ.: Εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης «50 χρόνια ανασκαφής στο Καλαπόδι. Τομή στο Παρελθόν.», που διοργανώνει το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αθηνών στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Καλαποδίου.

Τετάρτη  06 Σεπτεμβρίου 2023

07:00 π.μ.:Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Ενοριακό Παρεκκλήσιο του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Σ. Σ. Λιανοκλαδίου.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

18:00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Σώζοντος της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Αντινίτσης.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

 

 

Πέμπτη 07 Σεπτεμβρίου 2023

19:00 μ.μ.:Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στην ΙεράΜονή Γενεσίου της Θεοτόκου Αντινίτσης.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

Παρασκευή 08 Σεπτεμβρίου 2023

07:00 π.μ.:Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην ΙεράΜονή Γενεσίου της Θεοτόκου Δαμάστας.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

Σάββατο 09 Σεπτεμβρίου 2023

07:00 π.μ.:Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας Ρούστιανης Καναλίων Δυτικής Φθιώτιδος.

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

18:00 μ.μ.: Αγιασμός στο Πρότυπο Κέντρο Μάθησης STUDYLAB.

19:30 μ.μ.:Ιερό Μυστήριο του Γάμου στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Λιβανατών.

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

07:00 π.μ.: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο νέο Καθολικό της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αγιάς Καμένων Βούρλων επί τη μνήμη του Αγίου Εθνοϊερομάρτυρος Χρυσοστόμου Σμύρνης και των συν αυτώ αναιρεθέντων.

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

18:30 μ.μ. : Εσπερίδα με θέμα «Η τέχνη μέσα από το φως των ανθρώπων» στο κτήριο Ο.Σ.Κ. Στυλίδος.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Λειτουργικό και ποιμαντικό πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών θα εκδίδεται και θα δημοσιεύεται κανονικά και πάλι μετά το πέρας των Δημοτικών και ΠεριφερειακώνΕκλογών του Οκτωβρίου 2023.

Για τις όποιες λειτουργικές, ποιμαντικές, διοικητικές και συνοδικές δραστηριότητες του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών, κατά την περίοδο από 11Σεπτεμβρίου έως το πέρας των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών, το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως θα αναρτά κάθε Κυριακή βράδυ, στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, το χρονικό της δραστηριότητας του Σεβασμιωτάτου, εντός και εκτός Φθιώτιδος, για την εβδομάδα, που παρήλθε.

Το χρονικό αυτό θα παρουσιάζεται και κάθε Δευτέρα στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητροπόλεως (89,4 FM) στις 12 το μεσημέρι.

Επίσης, η μονάδα εξωτερικών μεταδόσεων του Ραδιοφωνικού Σταθμού θα πραγματοποιεί απευθείας ζωντανή μετάδοση, όπου και αν ιερουργεί αυτήν την περίοδο ο Σεβασμιώτατος.

Τα εγκαίνια νέων έργων, δράσεων και δομών της Ιεράς Μητροπόλεως θα πραγματοποιηθούν μετά το πέρας των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών.

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Προηγούμενο άρθρο Φάνης Σπανός: Συγκροτήσαμε πλήρη και ισχυρό συνδυασμό, που αντιπροσωπεύει όλη την κοινωνία της Στερεάς Ελλάδας
Επόμενο άρθρο Έναρξη λειτουργίας των Κ.Δ.Α.Π. Δήμου Λαμιέων μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ