Ειδήσεις

Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών από 19 – 25 Δεκεμβρίου 2022


Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022 09:15 π.μ. Επίσκεψη στο Νηπιαγωγείο – Παιδικό Σταθμό «Παραμυθόκοσμος» στη Λαμία. 19:00 μ.μ. Συμμετοχή στην συνεδρία υποδοχής ως τακτικού μέλους στην Ακαδημία Αθηνών του κ. Προκοπίου Παυλόπουλου, τ. Προέδρου της Δημοκρατίας και Επίτιμου Καθηγητή Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ.

23:15 μ.μ. Αναχώρηση από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό τον Αερολιμένα της Θεσσαλονίκης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

11:00 π.μ. Συμμετοχή σε συνεδρίαση Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στο κτίριο διοικήσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

19:01 μ.μ. Αναχώρηση από την Θεσσαλονίκη με την Αμαξοστοιχία «ΗellenicTrain» με προορισμό τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λιανοκλαδίου.

 

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

08:00 π.μ. – 15:00 μ.μ. «Χριστούγεννα στο χωριό». Πραγματοποίηση πολιτιστικού προγράμματος υπό του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών με καθηγητές και μαθητές του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» και του Προτύπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας.

 

Το πρόγραμμα υλοποιείται για δεύτερη χρονιά και φέτος θα λάβει χώρα στο Νεοχώρι Δομοκού και θα είναι αφιερωμένο στους λιγοστούς μονίμους κατοίκους του.

 

18:00 μ.μ. Τιμητική εκδήλωση για το Ιωβηλαίο του Άρχοντος Μουσικοδιδασκάλου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Θεοδώρου Βασιλικού στο Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών.

 

22:30 μ.μ. Συμμετοχή σε εόρτια συνάντηση των μελών του Λυκείου των Ελληνίδων Λαμίας.

 

 

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

 

08:30 π.μ. Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, την οποία συνδιοργανώνουν: το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Λιανοκλαδίου και το Γυμνάσιο Λιανοκλαδίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Λιανοκλαδίου.

 

10:30 π.μ. Εόρτια επίσκεψη και κάλαντα στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος μαθητών της ΑΜΚΕ Connectbymusic του Κέντρου Φιλοξενίας προσφύγων Θερμοπυλών.

 

11:00 π.μ. Εόρτια επίσκεψη και κάλαντα από τους μαθητές του 20ου Νηπιαγωγείου Λαμίας.

 

12:00 μ.μ. Ποιμαντική εόρτια επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας. Συμμετοχή στην έκθεση των Εικαστικών Εργαστηρίων του Σχολείου, καθώς και στην παρουσίαση του Βιβλίου της κ. Αλεξάνδρας Μέριανου με τίτλο: «Η χαρά όταν μοιράζεται, διπλασιάζεται».

 

17:00 μ.μ. Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ».

 

20:00 μ.μ. Χριστουγεννιάτικη Συναυλία των μαθητών και μαθητριών του Μουσικού Σχολείου Λαμίας στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης στη Λαμία.

 

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2022

 

08:00 π.μ. Κάλαντα και ευχές από τους οπλίτες του ΚΕΥΠ.

 

10:00 π.μ. Κάλαντα και ευχές από τους μαθητές και τις μαθήτριες του 14ου και του 20ουΝηπαιγωγείων Λαμίας.

 

11:00 π.μ. Κάλαντα και ευχές από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Λαμίας.

 

12:00 μ.μ. Εόρτια Ποιμαντική επίσκεψη στο Ραχούτειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Λαμίας.

 

13:00 μ.μ. Εόρτια Ποιμαντική επίσκεψη στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Σπερχειάδος «Μέρινα Γήρατος Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα».

 

14:00 μ.μ. Εόρτια Ποιμαντική επίσκεψη στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο «Ίδρυμα Πετρή – Στέγη Γερόντων» Στυλίδος.

 

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

 

07:00 π.μ. – 16:00 μ.μ. Κάλαντα και ευχές στην αίθουσα του Θρόνου στο Ιερό Επισκοπείο στη Λαμία.

 

18:00 μ.μ. Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της Δεσποτικής Εορτής των Χριστουγέννων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας με την συμμετοχή απάντων των ιερέων και διακόνων της πόλεως Λαμίας.

 

(ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

 

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022

 

05:45 π.μ. Άφιξη του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών μετά πανηγυρικών κωδωνοκρουσιών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

 

Πανηγυρικός Όρθρος, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Εορτής των Χριστουγέννων και ανάγνωση του Εγκυκλίου Μηνύματος του Σεβασμιωτάτου για την Εορτή των Χριστουγέννων 2022.

 

(τηλεοπτική – ραδιοφωνική – διαδικτυακή μετάδοση)

 

10:00 π.μ. Εόρτια ποιμαντική επίσκεψη στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Φθιώτιδας, του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία.

 

 

11:00 π.μ. Εόρτια ποιμαντική επίσκεψη στο Ορφανοτροφείο Θηλέων στη Λαμία.

 

12:30 μ.μ. Εόρτια Ποιμαντική επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

 

18:00 – 23:30 μ.μ. Εόρτιες επισκέψεις Ονομαστηρίων.

 

Αμέσως μετά την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  των Χριστουγέννων από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, θα μεταδοθεί από τον τηλεοπτικό Σταθμό «Star Κεντρικής Ελλάδος», από το επίσημο κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο Youtube και από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm)  η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» με τίτλο: «Χριστός γεννιέται χαρά στον κόσμο. Χριστούγεννα στην Μικρασία».

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ομιλία του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2023
Επόμενο άρθρο Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα από 19 έως 25-12-2022