Ειδήσεις

Λήψη Μέτρων λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς


Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδόθηκε την 24/08/2017 και ισχύει για την Παρασκευή 25/8/2017 προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για την περιοχή αρμοδιότητας του Δασαρχείου Αταλάντης του Δήμου Λοκρών.

Σε εφαρμογή της υπ. αριθμ. 127140/384 της 13/6/2017 απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Φθιώτιδας θα ισχύει το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε όλες τις δασικές περιοχές και στα περιαστικά δάση αρμοδιότητας του Δασαρχείου Αταλάντης από την 12η βραδινή της 24/8/2017 έως την 12ηβραδινή της 25/08/2017.

Στην απαγόρευση δεν  συμπεριλαμβάνεται η κυκλοφορία εντός των ασφαλτοστρωμένων επαρχιακών οδών (πλην της εξαίρεσης που αναφέρεται παρακάτω), των οδών εντός των κατοικημένων τόπων, των αγροτικών οδών, που συνδέουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις πλησίον των κατοικημένων τόπων, καθώς και των δρόμων που επικοινωνούν με παραλίες. Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι κατά τόπους αγροκτηνοτρόφοι, διαμένοντες στις περιοχές αυτές, δασεργάτες, μελισσοκόμοι, προσωπικό εργοταξίων και εργοληπτικών εταιρειών, που εκτελούν έργα ή εργασίες κατόπιν αδείας των αρμοδίων δασαρχείων.

Οι παραπάνω εξαιρέσεις δεν ισχύουν για τους μη έχοντες εντοπιότητα (παραθεριστές, εκδρομείς, κλπ).

Επίσης τίθεται  σε επιφυλακή το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτει η ΠΕ Φθιώτιδας για την αντιμετώπιση τυχόν συμβάντων

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε.Φθιώτιδας Ε. Καραΐσκου για τους επιτυχόντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
Επόμενο άρθρο Ε65: Nέες απαλλοτριώσεις για το τμήμα Λαμία-Ξυνιάδα