Ειδήσεις

ΚΥΕ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας: Ευχαριστήριο για την ανθρωπιστική βοήθεια στους πληττόμενους συμπολίτες μας από τις πυρκαγιές της Βόρειας Εύβοιας


Με συγκίνηση παραδόθηκαν την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021 δεκάδες τόνοι τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στη Χαλκίδα για τη διάθεσή τους στους πυρόπληκτους συμπολίτες μας στη Βόρεια Εύβοια.

Η προσπάθεια αυτή δε θα είχε υλοποιηθεί χωρίς τη συμμετοχή και το συντονισμό εθελοντών, ιδιωτών, επιχειρήσεων, εργαζομένων και μεταφορέων που με αυθόρμητο και ανθρώπινο τρόπο έσπευσαν να συμμετάσχουνστην κοινωνική αυτή δράση από όλες της Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Πρωτίστως, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά τον απλό, ανώνυμο πολίτη που πρόσφερε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό από το υστέρημά του.

Αυτός ο απλός, ανώνυμος πολίτης που δείχνει πηγαία αντανακλαστικά και χωρίς αναστολές και δεύτερη σκέψη διαθέτει χρήματα, χρόνο και κόπο για να συμπαρασταθεί στο συνάνθρωπό του.

Αυτός ο απλός, ανώνυμος πολίτης που όσες ώρες και ημέρες και να χρειαζόταν θα έδινε το παρών αδιαμαρτύρητα από όποιο μετερίζι ανθρωπιάς θα μπορούσε.

Αυτός ο απλός, ανώνυμος πολίτης που δε διστάζει να αφήσει τη δουλειά του και να καταβάλει κάθε φιλότιμη προσπάθεια ενσαρκώνοντας το πνεύμα του εθελοντισμού.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης τις επιχειρήσεις που για άλλη μια φορά απέδειξαν ότι η επιχειρηματικότητα δεν είναι μόνο νούμερα και ισολογισμοί, κέρδη και ζημίες, αλλά συνοδεύεται από ανθρώπινα συναισθήματα και κοινωνικές ευαισθησίες.

Ιδιαίτερα δε αυτό γίνεται έμπρακτα αισθητό όταν οι άνθρωποι που ηγούνται των επιχειρήσεων διακονούν αξίες και ήθη που συμπορεύονται με την ανάγκη για μια αξιοπρεπή διαβίωση σε περιπτώσεις που η ζωή δείχνει το σκληρό πρόσωπό της με άδικο τρόπο σε συμπολίτες και συντοπίτες μας.

Η προσπάθεια όμως δε σταματά εδώ. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας.

Ως Περιφερειακή Αρχή δε θα εγκαταλείψουμε όλους όσοι μας έχουν ανάγκη αλλά και προσδοκίες και απαιτήσεις από εμάς.

Θα εργαστούμε εντατικά και αποτελεσματικά με όποιο πρόσφορο μέσο έχουμε διαθέσιμο προκειμένου οι συμπολίτες μας που δοκιμάστηκαν να επανέλθουν στο φυσιολογικό  τρόπο ζωήςτους με αξιοπρέπεια.

 

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Καραγιάννης

Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας

Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Προηγούμενο άρθρο Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών από 16 έως 22 Αυγούστου 2021
Επόμενο άρθρο Εβδομαδιαίο δελτίο συναθροίσεων στη Στερεά Ελλάδα