Ειδήσεις

Κοντοσούβλι γίγας και φέτος στην Αμφίκλεια


Στον πυρετό των προετοιμασιών για τις Αποκριάτικες εκδηλώσεις έχει μπει για άλλη μια χρονιά η Αμφίκλεια. Ένας από τους δημοφιλέστερους Στερεοελλαδίτικους προορισμούς ανεβάζει χρόνο με το χρόνο όλο και πιο ψηλά τον πήχη για τη διασκέδαση και το ξεφάντωμα τόσο των ντόπιων όσο και των χιλιάδων επισκεπτών!

AMFIKLEIA

 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Για το ξεσήκωμα των Αποκρεών την Παρασκευή 11 Μαρτίου ,μασκαρευτείτε, πάρτε κουδούνια και ελάτε στην κεντρική Πλατεία για τη διαδρομή μέσα στο χωριό τραγουδώντας και χορεύοντας. Όλοι μαζί θα καταλήξουμε και πάλι στην Πλατεία όπου θα ακολουθήσει κρασοκατάνυξη, με μεζέδες και πολύ γλέντι!

Το πρωί του Σαββάτου 12 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το παιχνίδι του χαμένου θησαυρού ενώ το ίδιο βράδυ διοργανώνεται το πανάρχαιο Διονυσιακό έθιμο του Χέι, της μεγάλης φωτιάς που γύρω της χορεύουμε και γλεντούμε όλοι, σαν μια μεγάλη παρέα, με άφθονο καλό κρασί, μεζέδες και ζωντανή παραδοσιακή ορχήστρα. Ο Σύλλογος Γυναικών Αμφίκλειας φροντίζει κάθε χρόνο να μη λείψει τίποτα από τους επισκέπτες και κυρίως η περιποίηση και σπιτική φιλοξενία!

Το επόμενο πρωί, της Κυριακής 13 Μαρτίου, η στάχτη από τα πουρνάρια που κάηκαν στο Χέι, αποτελούν τη βάση για να στηθεί το ατέλειωτο Κοντοσούβλι γίγας των 120 μέτρων δείγμα κι αυτό του ομαδικού πνεύματος αλλά και της μηχανολογικής ευφυίας που διακρίνει τους Δαδιώτες, αφού κατάφεραν να πραγματοποιήσουν ένα μεγάλο ρεκόρ με ακόμη μια ξεχωριστή πατέντα, μια τεράστια σούβλα!! Περισσότερα από 800 κιλά νόστιμου κρέατος θα σιγοψήνονται για χάρη των επισκεπτών της Αμφίκλειας, κέρασμα μαζί με άφθονο κρασί και χειροποίητες τοπικές πίτες!

Παράλληλα, όσο το κοντοσούβλισιγοψήνεταιθαυμάστε ένα χορευτικό συναπάντημα με χορευτικά και χορούς από όλη την Ελλάδα.Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση όπου θα την ανοίξουνφέτος για πρώτη χρονιά οι κουδουναραίοι του Διστόμου με σατυρικά αποριάτικα τραγούδια και θα ακολουθήσουν χορογραφίες από τα σχολεία, πεζοπόρα τμήματα και άρματα. Μετά απολαύστε αποκριάτικη σάτυρα από το Λαογραφικό σύλλογο Αμφίκλειας και αποκριάτικους χορούς.

Κι αφού χορτάσετε από εικόνες και γεύσεις, γλεντήστε και χορέψτε με την ψυχή σας, το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία της Αμφίκλειας, με ζωντανή παραδοσιακή μουσική.

Την Καθαρή Δευτέρα στην Αμφίκλεια, θα γευτείτε την πατροπαράδοτη Φασολάδα, με τα Σαρακοστιανά και τη λαγάνα. Θα σας υποδεχθούμε με ρουμελιώτικη φιλόξενη διάθεση, και στην Κάτω πλατεία της Αμφίκλειας θα έχετε, εκτός από τη νόστιμη φασολάδα, την ευκαιρία να παρακολουθήσετε το Γαϊτανάκι όπως το χορεύουν τα παιδιά του Λαογραφικού Χορευτικού Συλλόγου Αμφίκλειας!

Ντυθείτε και ελάτε να διασκεδάσετε με τη καρδιά σας σε έναν φιλόξενο τόπο με μεγάλη ιστορία, ήθη και έθιμα!!

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Παμφθιωτικό Μέτωπο Αγώνα
Επόμενο άρθρο Παρουσιάζεται η νέα ιστοσελίδα της Περιφέρειας