Ειδήσεις

Καταγραφή και αποκατάσταση ζημιών από αρμόδια συνεργεία του Δήμου Λαμιέων στις πληγείσες περιοχές


Από τις πρώτες πρωινές ώρες ειδικά συνεργεία του Δήμου Λαμιέων και συγκεκριμένα συνεργεία καθαριότητας αλλά και μηχανήματα έργου ξεκίνησαν τις εργασίες αποκατάστασης των σημείων που επλήγησαν από την πυρκαγιά. Ειδικότερα, με την παρουσία των αντιδημάρχων Κώστα Ξεφλούδα, Κώστα Μουστάκα και Δημήτρη Ρίζου έγιναν παρεμβάσεις καθαρισμού από τις φερτές ύλες στους παρακείμενους δρόμους αλλά και χωματουργικές εργασίες σε οικοπεδικές εκτάσεις προκειμένου άμεσα να αποκατασταθούν τα σημεία και οι δημότες να επανέλθουν σταδιακά στην καθημερινότητα.

Παράλληλα ειδικό κλιμάκιο του Δήμου προχώρησε στην καταγραφή των ζημιών οι οποίες ήταν μικρής κλίμακας και συγκεκριμένα σε μια αποθήκη, 2 αυλές σπιτιών και σε ένα παλαιό αυτοκίνητο. Η καταγραφή για τις λοιπές ζημιές που δεν έχει αρμοδιότητα ο Δήμος Λαμιέων θα γίνει από τα αρμόδια κλιμάκια του ΕΛΓΑ και των Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Επίσης συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ προχώρησαν στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος βρέθηκε κοντά σε κατοίκους, δηλώνοντας τη συμπαράσταση του και την ευγνωμοσύνη του για τις σημαντικές προσπάθειες που κατέβαλαν και οι ίδιοι για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς εκφράζοντας την πλήρη στήριξη του Δήμου σε θέματα προστασίας του πολίτη και των περιουσιών του.

Προηγούμενο άρθρο Μήνυμα Χρήστου Σταϊκούρα για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα πανεπιστημιακά ιδρύματα
Επόμενο άρθρο Χρηματοδότηση 4.942.465 € για τη δημιουργική απασχόληση και τη φροντίδα 2.568 παιδιών